Ένα από τα μεγαλύτερα camp επιλογής ποδοσφαιριστών και τερματοφυλάκων που έχουν οργανωθεί στη Μεγαλόνησο, διεξάγουν οι Σχολές Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού Κύπρου σε συνεργασία με την Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, η οποία θα είναι παρούσα στο νησί για την αναζήτηση ταλέντων.

Τα Skills Tournaments του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ είναι ιδιαίτερα γνωστά, καθώς πραγματοποιούνται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα της Π.Α.Ε. στο ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου με εκατοντάδες συμμετοχές εκκολαπτόμενων ποδοσφαιριστών. Στόχος, είναι η επιλογή ταλέντων που θα στελεχώσουν την Ακαδημία του Συλλόγου, ενώ ταυτόχρονα έχει μεγάλη σημασία η απόκτηση ποδοσφαιρικών εμπειριών από τους μικρούς αθλητές.

Τα Skills Tournament θα διεξάγουν οι προπονητές και scouters της Ακαδημίας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥπου θαπαρουσιάσουν στα παιδιά ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών και τεχνογνωσίας προερχόμενο από την καρδιά του Συλλόγου. Πρόκειται για τους Βαγγέλη Σάμιο και Γιώργο Σίμο (προπονητές Κ-20) , τον Δημήτρη Μάρκο (Διευθυντή του Τμήματος Σκάουτινγκ της Ακαδημίας) και τον Παναγιώτη Μπαρτζώκα (προπονητή και σκάουτερ Τερματοφυλάκων).

Το πρώτο μεγάλο Skills Tournament της Κύπρου που θα διεξαχθεί4 και 5 Ιουνίου στο Αθλητικό Κέντρο Αναγέννησης Γερμασόγειας, θα τιμήσει με την παρουσία του ο Αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. και Διευθύνων Σύμβουλος των Σχολώνκ. Βασίλης Κωνσταντίνου. Ο παλαίμαχος του «Τριφυλλιού» θα γνωρίσει τα νεά ταλέντα, ενώ οι τερματοφύλακες θα έχουν… την τιμητική τους, αφού μοιράζονται την ίδια θέση με τον πρώην άσσο του Συλλόγου.

Οι παίκτες που θα επιλεχθούν, θα ταξιδέψουν στην Αθήνα και θα βρεθούν υπό την καθοδήγηση του Τεχνικού Διευθυντή της Ακαδημίας και των συνεργατών του.