Μην έχοντας περιθώρια άλλης βαθμολογικής απώλειας, η ομάδα Κ17 του Παναθηναϊκού κέρδισε με 1-0 εκτός έδρας την αντίστοιχη ομάδα της ΑΕΚ και κέρδισε πολύτιμο έδαφος στη βαθμολογία, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Ανοικτό Γήπεδο του Δήμου Βριλησσίων, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, του 4ου γύρου του Α΄ Ομίλου του Πρωταθλήματος Κ17 Super League.

Το πρώτο μέρος της αναμέτρησης χαρακτηρίστηκε από τη νευρικότητα και τις μονομαχίες κυρίως στο χώρο του κέντρου, με τις δύο ομάδες να εξουδετερώνουν η μία τις επιθετικές ενέργειες της άλλης χωρίς να επιτρέπουν τη δημιουργία φάσεων μπροστά στις δύο εστίες. Η βαθμολογική σημασία του αγώνα έκανε τους αντιπάλους ιδιαίτερα επιφυλακτικούς και το επίπεδο της παραγωγής φάσεων πολύ χαμηλό

Το δεύτερο μέρος ωστόσο είχε διαφορετική μορφή. Οι δύο ομάδες άρχισαν να ξεδιπλώνουν και τις επιθετικές τους αρετές στον αγωνιστικό χώρο και σταδιακά δημιουργήθηκαν και ευκαιρίες εκατέρωθεν. Μπότος για τους γηπεδούχους και Εμμανουηλίδης για το «τριφύλλι» έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ στο πρώτο μισό του δεύτερου μέρους, αλλά όσο περνούσε η ώρα οι Εφηβοι του Παναθηναϊκού φαινόταν ότι πατούσαν καλύτερα και δημιουργούσαν καλύτερες δυνατότητες για να απειλήσουν. Φυσική συνέπεια αυτής της τροπής ήταν και το γκολ για την ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου. Στο 76’ ο Καλομοίρης που είχε μπει ως αλλαγή έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Εμμανουηλίδης υποδέχτηκε την μπάλα και σούταρε εύστοχα για να γράψει το 1-0 που έμελε να είναι και το τελικό σκορ του αγώνα, καθώς η ΑΕΚ δεν κατάφερε να απαντήσει σε αυτήν την εξέλιξη.

Ετσι η ομάδα του Παναθηναϊκού μείωσε σε απόσταση βολής την απόστασή της από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και μπήκε πολύ δυνατά στη μάχη που αναμένεται να κορυφωθεί στις εναπομείνασες αγωνιστικές για την κατάληψη μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων του Α΄ Ομίλου που οδηγούν στο Final 4.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ: Τάφας, Σταμούλης, Μπογκντάνι, Κολιμάτσης, Βασιλόπουλος, Πετρίδης (79′ Στυλιανόπουλος), Μπότος, Μωραϊτάκης (68′ Σαχσανίδης), Σαρδέλης (68′ Βλάχος), Νταούλιας (79′ Μπακίρης), Χριστόπουλος.

Παναθηναϊκός: Χριστογεώργος, Ζωγραφάκης, Βενέτης, Νταμπίζας, Μανιδάκης, Αλεξόπουλος, Εμμανουηλίδης, Σκεντεράι, Δουγένης, Κολώκας, Μιχαήλ. Αγωνίστηκαν επίσης οι: Καλομοίρης, Χριστοδούλου, Σούλτσε, Μαντζώρος, Θεοδωράκης.