Με αλλαγές σε πρόσωπα στο τεχνικό επιτελείο αλλά κυρίως με έμφαση στη δουλειά σε ευρωπαϊκά πρότυπα θα ξεκινήσει η επόμενη σεζόν για τις ομάδες των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού.

Ο διευθυντής της Ακαδημίας, Τάκης Φύσσας σε συνεργασία με τον τεχνικό υπεύθυνο και συντονιστή του αναπτυξιακού προγράμματος, Θόδωρο Ελευθεριάδη προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση του πλάνου.

Στην Κ20 προπονητές αναλαμβάνουν οι Κώστας Φρατζέσκος, Κώστας Ταράσης, στην Κ15 ο Θωμάς Μαυρουδής, ενώ στην Κ17 παραμένει ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος. Παράλληλα ο αριθμός των γυμναστών αυξάνεται από δύο σε τρεις με τις προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί, ενώ πλέον η Ακαδημία θα έχει δύο προπονητές τερματοφυλάκων αντί για έναν. Το ρόστερ του τεχνικού τιμ έχει κλείσει και εντός των επόμενων ημερών -μετά τις υπογραφές των συμβολαίων- θα γίνουν οι αντίστοιχες ανακοινώσεις.

Η Κ20 ξεκινάει την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν στις 10 Ιουλίου, η Κ17 στις 24 Ιουλίου και η Κ15 στις 8 Αυγούστου. Όλες οι ομάδες θα προετοιμαστούν στην Παιανία σε φυσικό χορτάρι ενώ παράλληλα -όταν θα ξεκινήσουν και οι υπόλοιπες ομάδες- θα γίνει χρήση και του πλαστικού τάπητα στο Κορωπί. Όσοι ποδοσφαιριστές έφυγαν για διακοπές πήραν μαζί τους το ειδικό έντυπο μεταβατικής περιόδου με οδηγίες για τη διατροφή τους και ασκησιολόγιο προκειμένου να διατηρηθούν στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Απόφαση των Φύσσα – Ελευθεριάδη είναι να μεγαλώσουν τα ρόστερ των ομάδων για να υπάρχουν περισσότερες επιλογές. Μετά από πολλές δοκιμές -ολοκληρώνονται σήμερα για την τρέχουσα σεζόν με μια δοκιμή στην Παιανία- σε όλα τα ηλικιακά φάσματα αλλά και διαρκές σκάουτινγκ, οι ομάδες θα έχουν πλέον 22 αντί για 20 ποδοσφαιριστές.