Πρώτη εκτός έδρας νίκη και δεύτερο «τρίποντο» σε ισάριθμους αγώνες για την ομάδα Κ17 του Παναθηναϊκού που επιβλήθηκε με το εντυπωσιακό 5-1 επί της αντίστοιχης ομάδας του Πλατανιά, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο Αλικιανού στα Χανιά πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου του Πρωταθλήματος Κ17 Super League.

Ξέσπασμα με 5 γκολ για τους ναρούς «πράσινους» που πέρασαν σαν… άνεμος από τα Χανιά επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά τους έναντι του αντιπάλου τους, αλλά και τις δυνατότητες που διαθέτει η συγκεκριμένη ομάδα. Τίποτα βέβαια δεν προμήνυε αυτήν την εξέλιξη στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, αφού παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ήταν φανερά ανώτερος δεν κατάφερνε να ανοίξει το σκορ αν και δημιουργούσε σωρεία ευκαιριών. Αφενός οι εντυπωσιακές επεμβάσεις του τερματοφύλακα των γηπεδούχων και αφετέρου η αστοχία των παικτών του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου κρατούσαν το σκορ στο 0-0. Στο 20’ μάλιστα εντελώς κόντρα στη ροή της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Νίκολι. Το προβάδισμά τους κράτησε μόλις 10 λεπτά καθώς στο 30’ ο Σερπέζης ισοφάρισε με σουτ μέσα από την περιοχή. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου και παρά την υπεροχή των «πράσινων» το σκορ παρέμεινε το ίδιο.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν εντελώς. Και τούτο χάρη στο γεγονός ότι μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά το σκορ είχε διαμορφωθεί σε 1-3. Ο Σερπέζης με σουτ στο 46’ και ο Σαμαράς με κεφαλιά έπειτα από εκπληκτικό συνδυασμό και σέντρα του Βαγιαννίδη από δεξιά έβαλαν ουσιαστικά τέλος στην αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός έκανε στη συνέχεια ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο πετυχαίνοντας δύο ακόμα υπέροχα γκολ στο 85’ και στο 90’. Τζαβίδας και Ντοματάς επωφελήθηκαν του αντίστοιχα του εξαιρετικού passing game των συμπαικτών τους και σχεδόν… μπήκαν με την μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό σκορ αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα καθώς το «τριφύλλι» κατάφερε να ολοκληρώσει συνολικά 22 τελικές προσπάθειες (μεταξύ αυτών και μια στο δοκάρι) ενώ η συνολική εμφάνιση ήταν πλήρως ικανοποιητική.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πλατανιάς: Τζολάκης, Στεφανίδης, Σαρρής, Μαράκης, Τσακάλι (35′ Νιαυραδάκης), Φασαράκης, Ψαρουδάκης (55′ Δρικάκης), Μαλαμάς (67′ Νταγκουνάκης), Νίκολι (80′ Καραταράκης), Σταυρουλάκης, Παπιομίτογλου (60′ Σκέντζος).

Παναθηναϊκός: Χατζηγιαννάκης, Βαγιαννίδης, Καλαμπόκας, Σαντιγκάι, Καραγιάννης, Ηλιάδης, Σαμαράς, Αλεξανδρόπουλος, Σερπέζης, Αθανασακόπουλος, Ζαγαρίτης. Επιπλέον αγωνίστηκαν οι: Δάκτυλας, Τζαβίδας, Ντομάτας, Κώστας, Μπάκος