Συνεχίζοντας το σερί που ξεκίνησε το 2017, η Κ17 του Παναθηναϊκού πήρε άλλη μια νίκη στον πρώτο της αγώνα για το νέο έτος, επικρατώντας του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο «Γ. Καλαφάτης» στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Κ17.

Το γρήγορο γκολ του Παναθηναϊκού έβγαλε ουσιαστικά τις βάσεις της νίκης σε έναν αγώνα που η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα. Το βαρύ τερέν λόγω της έντονης βροχόπτωσης που είχε προηγηθεί δυσκόλεψε σημαντικά τις προσπάθειες των δύο ομάδων και εμπόδισε την προοπτική ιδιαίτερα γρήγορου και παραγωγικού παιχνιδιού, το οποίο πήγε αναγκαστικά στη δύναμη. Μόλις στο 5’, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Αθανασακόπουλου, ο Καραγιάννης κέρδισε τους αντιπάλους του στον αέρα και με κεφαλιά σημείωσε το 1-0. Ο Παναθηναϊκός είχε κι άλλες ευκαιρίες με Σερπέζη, Τζαβίδα και Τσιμπόκα, αλλά το σκορ παρέμεινε ίδιο μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Η επανάληψη είχε την ίδια μορφή γενικά με τους «πράσινους» κυρίαρχους στον αγωνιστικό χώρο και τον Απόλλων να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο και να μην μπορεί να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Στο 55’ σημειώθηκε το 2-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντοματά και μπήκε ουσιαστικά τέλος στο παιχνίδι. Στο διάστημα που απέμενε ο Παναθηναϊκός έκανε στην πραγματικότητα συντήρηση και διαχείριση του αποτελέσματος κάτι ουσιαστικά επιβεβλημένο από την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, αλλά και την αδυναμία των φιλοξενούμενων να γίνουν επικίνδυνοι. Το «τριφύλλι» δημιούργησε μερικές φάσεις ακόμα με κορυφαίες τις ευκαιρίες του Αθανασακόπουλου λίγο πριν το τέλος και του Σερπέζη στο 90’ και το τελικό σκορ παρέμεινε 2-0, αφήνοντας την ομάδα του Παναθηναϊκού στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Χριστοδουλής, Βαγιανίδης, Παρασκευόπουλος, Σπίνος, Καραγιάννης, Μαυρουδής, Τζαβίδας, Αλεξανδρόπουλος, Τσιμπόκας, Αθανασακόπουλος, Σερπέζης. Αγωνίστηκαν και οι: Σαμαράς, Δάκτυλας, Ντοματάς, Ζαγαρίτης, Καλαμπόκας