Το εντυπωσιακό ξεκίνημα και η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου ήταν αρκετά για την Κ17 του Παναθηναϊκού που κατέβαλε την αντίσταση της αντίστοιχης ομάδας του Αστέρα Τρίπολης, επιβλήθηκε με 2-1 και παρέμεινε πρώτη στη βαθμολογία στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο «Γ. Καλαφάτης» στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League K17.

Κόντρα στις… συνήθειές της η εφηβική ομάδα του Παναθηναϊκού υπήρξε απολύτως αποτελεσματική στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, γεγονός που της επέτρεψε να πάρει τέτοιο προβάδισμα που δεν θα επέτρεπε στους φιλοξενούμενους να το ανατρέψουν. Μόλις στο 11’ ο Τζαβίδας άνοιξε το σκορ τελειώνοντας με τακουνάκι από κοντά παράλληλη σέντρα που τον βρήκε σε θέση βολής. Μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Ζαγαρίτης έπιασε υπέροχο διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «Γ» της εστίας του Αστέρα για να διαμορφώσει το 2-0. Συνολικά το πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικό για την ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου που αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές λόγω της απουσίας μέσα στην εβδομάδα αρκετών ποδοσφαιριστών που είχαν υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα. Οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη σαν αποτέλεσμα της κατοχής και της σωστής κυκλοφορίας και χάθηκαν σπουδαίες ευκαιρίες μεταξύ άλλων και από τους Αθανασακόπουλο και Μπούτσι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε με τον Αστέρα να παίρνει την πρωτοβουλία, να πιέζει ψηλά και να επιχειρεί να δημιουργήσει συνθήκες ανατροπής. Στο 67’ οι Αρκάδες κατάφεραν να μειώσουν το σκορ με προβολή από κοντινή απόσταση και η εξέλιξη αυτή έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση, ο Παναθηναϊκός φάνηκε απειλητικός στην κόντρα, ωστόσο καμιά από τις δύο ομάδες δεν φάνηκε αποτελεσματική και το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος αφήνοντας τον Παναθηναϊκό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Χριστοδούλης, Βαγιαννίδης, Καλαμπόκας, Σπίνος, Σαντιγκάι, Μαυρουδής, Τζαβίδας, Σερπέζης, Μπούτσι, Αθανασακόπουλος, Ζαγαρίτης. Αγωνίστηκαν επιπλέον οι Καραγιάννης, Σαμαράς, Ηλιάδης, Τσιμπόκας και Αλεξανδρόπουλος