Ήταν το πρώτο στοιχείο που βάλθηκε μέσω της δουλειάς στις προπονήσεις να περάσει στους ποδοσφαιριστές του ο Μαρίνος Ουζουνίδης από την 1η Δεκεμβρίου οπότε και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Ποιο; «Μάθε παιδί μου άμυνα». Η άμυνα που «πλήγωσε» τον Παναθηναϊκό τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη στη φετινή σεζόν –και πήγε να τον αφήσει εκτός Κυπέλλου- είναι πλέον η βάση της εμφανούς δια γυμνού οφθαλμού αγωνιστικής ανόδου του Τριφυλλιού. Τα στοιχεία «μιλούν» από μόνα τους.

Επί ημερών Ουζουνίδη ο Παναθηναϊκός έχει δεχθεί στο πρωτάθλημα μόλις 5 γκολ σε 14 αγώνες, δηλαδή σχεδόν ένα γκολ κάθε τρία παιχνίδια! Και χάρη σε αυτή την επίδοση κατέχει –μαζί με τον «αιώνιο» αντίπαλο- την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 13 γκολ παθητικό. Στις πρώτες εννέα αγωνιστικές του πρωταθλήματος (με προπονητή τον Αντρέα Στραματσόνι) ο Παναθηναϊκός είχε δεχθεί οκτώ γκολ, δηλαδή σχεδόν ένα ανά αγώνα. Η βελτίωση είναι τρομακτική.

Πολλώ δε μάλλον εάν συνυπολογιστούν και άλλα στοιχεία. Με τον Ουζουνίδη στον πάγκο του, ο Παναθηναϊκός έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 13 από τα 19 παιχνίδια του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μάλιστα στα ματς πρωταθλήματος δεν έχει δεχθεί πάνω από ένα γκολ σε κανένα παιχνίδι.

Όπως συνηθίζουν να λένε οι προπονητές «η άμυνα ξεκινάει από τον επιθετικό μας» και επομένως τα credits δίνονται σε όλους τους ποδοσφαιριστές γι’ αυτή την πραγματικά εντυπωσιακή βελτίωση.