Η παράδοση που άρχισε να δημιουργείται από το 2013 συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό στον Παναθηναϊκό και μάλιστα τη συγκεκριμένη περίοδο πριν το ματς με την ΑΕΚ αρκετοί παίκτες είναι –και- ψυχολογικά στα… high τους. Και αυτό γιατί μέσω του Τριφυλλιού αρκετοί ποδοσφαιριστές κατάφεραν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο απόδοσης και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των εκλεκτόρων στις εθνικές ομάδες των χωρών τους.

Τελευταίο παράδειγμα σε αυτό ο Νίκλας Χουλτ. Ο 27χρονος αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού όχι απλά κλήθηκε ξανά μετά από μήνες στην εθνική Σουηδίας αλλά κατέγραψε την Τρίτη την πρώτη συμμετοχή του μετά από τρία χρόνια, παίζοντας και στα 90 λεπτά του σημαντικού φιλικού των Σκανδιναβών κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία! Ήταν μόλις η πέμπτη συμμετοχή του Χουλτ στην εθνική ομάδα, όμως φαίνεται ότι πλέον ανοίγεται μπροστά του ο δρόμος για να πολλαπλασιάσει τους αγώνες που θα έχει αγωνιστεί με τη Σουηδία.

Στο ίδιο ματς έπαιξε και ο Μάρκους Μπεργκ. Ο άσος του Τριφυλλιού είναι εδώ και μήνες βασικός και αναντικατάστατος στη Σουηδία με 46 συμμετοχές και 12 γκολ.

Την ίδια μέρα έπαιξε και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος για πρώτη φορά με την εθνική Γερμανίας κάτω των 21 ετών.

Το περασμένο Σάββατο έπαιξαν με τις εθνικές άλλοι δύο παίκτες. Ο Ρόμπιν Λουντ και ο Ζέκα, ο οποίος πολιτογραφήθηκε Έλληνας, με αποτέλεσμα ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε να δώσει άμεσα στον αρχηγό του Παναθηναϊκού τη δυνατότητα να παίξει για πρώτη φορά σε εθνική ομάδα ανδρών.