Είναι ξεχωριστές αναμετρήσεις ακριβώς γιατί οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί δεκάδες φορές σε πρωταγωνιστικό επίπεδο. Στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο που βρίσκει τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ η μεταξύ τους κόντρα προκύπτει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: είναι οι ομάδες με τους περισσότερους βαθμούς στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος!

Μετά τη νίκη του επί του Πανιωνίου ο Παναθηναϊκός μετράει 25 βαθμούς στο δεύτερο γύρο (με τους 36 να είναι το απόλυτο) και ο ΠΑΟΚ τέσσερις περισσότερους αφού βρίσκεται στους 29. Παράλληλα το Τριφύλλι κατάφερε για πρώτη φορά φέτος να πετύχει τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ κυνηγάει την Κυριακή τη νίκη προκειμένου μετά από 1,5 χρόνο να φτάσει τις τέσσερις σερί νίκες. Εάν τα καταφέρει, τότε ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί στη δεύτερη θέση και θα τεθεί σε θέση οδηγού ενόψει των αναμετρήσεων των play offs, έχοντας πια δύο αγωνιστικές όπου θα υποδεχθεί στη Λεωφόρο τους Ατρόμητο, Λάρισα.

Επομένως τα κίνητρα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη, κάτι που ασφαλώς γνωρίζουν καλύτερα απ΄ όλους οι ίδιοι. Και όλα αυτά λίγες ημέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.