Τα Σαγεΐκα Αχαΐας επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της ΠΑΕ με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο κ. Βασίλη Κωνσταντίνου, τη Σχολή Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού «Θύελλα Αιγίου» και τη μασκότ του Συλλόγου «ΠΑΝΑΘΑΣ», με σκοπό να συγχαρεί τους καθηγητές για την πρωτοβουλία και να παραδώσει τα δώρα που θα κοσμούν το Μουσείο Αθλητισμού στο Γυμνάσιο της περιοχής.

Συγκεκριμένα, o Παναθηναϊκός παρέδωσε το λάβαρο της ομάδας, φανέλα υπογεγραμμένη από τους ποδοσφαιριστές, την εγκυκλοπαίδεια «100 χρόνια Παναθηναϊκός», μπάλες, κασκόλ και πολλά αυτόγραφα παικτών.

Η υποδοχή από τις τοπικές Αρχές, τους μαθητές και τους δασκάλους, την ομάδα του Εθνικού Σαγεΐκων και τα χορευτικά τοπικά σχήματα, κατέληξε σε μια μεγάλη παναθηναϊκή γιορτή που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για την αγάπη της Αχαΐας στο Σύλλογό μας. Αξιοσημείωτη ήταν η πολυμελής παρουσία παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Παναχαϊκής – με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Στραβοπόδη- που συμμετείχαν στη θερμή φιλοξενία του “τριφυλλιού”.

3sportmuseum

Στην εκδήλωση προς τιμήν του Παναθηναϊκού, ακούστηκε ο Ύμνος της ομάδας, ενώ σε videowallέπαιζαν αποσπάσματα από τις πιο ένδοξες στιγμές της «πράσινης» ιστορίας. Η ΠΑΕ παρέλαβε τιμητικές πλακέτες από τη Διεύθυνση του Σχολείου, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο, τον Εθνικό Σαγεΐκων και αναμνηστική φανέλα από το Γυμνάσιο της περιοχής.

Ενδεικτικές, για τη σπουδαιότητα της κοινωνικής πρωτοβουλίας του Παναθηναϊκού, είναι οι αναφορές, που έγιναν από τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «ευχαριστούμε το ιστορικό σωματείο για τη στήριξη στο δημόσιο σχολείο, καθώς τέτοιες δράσεις βοηθούν στην ανάσχεση της μαθητικής διαρροής», τον Πρόεδρο Παλαιμάχων Παναχαϊκής «ο Παναθηναϊκός με αυτό που έκανε, γίνεται παράδειγμα προς μίμηση και για τους υπόλοιπους Συλλόγους» τον Δήμαρχο Σαγεΐκων «ζούμε πρωτόγνωρα όμορφες στιγμές για την ευρύτερη περιοχή», τον κ. Β. Πέττα εμπνευστή της ιδέας «είναι τιμή όλων να καλωσορίζουμε τον Παναθηναϊκό», καθώς και άλλων εκπροσώπων από τη σχολική κοινότητα, την ΕΠΣ Αχαΐας και τον Σύνδεσμο Φιλάθλων Λίβερπουλ.

Τέλος, η αποστολή του Παναθηναϊκού μέσω του κ. Β. Κωνσταντίνου ευχήθηκε καλή δύναμη στην ολοκλήρωση του Αθλητικού Μουσείου, το οποίο θα έχει πάντα δυνατές μνήμες από αυτή την ιδιαίτερη συνάντηση.

2sportmuseum