Σε όλη αυτή την προσπάθεια που εξελίσσεται από το βράδυ της Πέμπτης έως και σήμερα, από την πλευρά της αντιπάλου μας στα play offs των προκριματικών του Europa League, Μπρόντμπι, να δυναμιτιστεί το κλίμα της ρεβάνς στη Δανία, ο Παναθηναϊκός κράτησε τους τόνους όσο πιο χαμηλά μπορούσε.
Παρά ταύτα και μετά τη σημερινή τοποθέτηση του αθλητικού διευθυντή της Μπρόντμπι, αναγκαζόμαστε πλέον να ενεργήσουμε διαφορετικά. Προκειμένου να προασπίσουμε τον εκ των αρχηγών και βασικών στελεχών της ομάδας μας, Μάρκους Μπεργκ, τη γεμάτη δόξα και διακρίσεις ιστορία του Παναθηναϊκού στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, το κύρος και τα συμφέροντα του συλλόγου ανακοινώνουμε ότι:
– Πρώτον, η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός αύριο κι όλας θα προβεί σε επίσημη καταγγελία – διαμαρτυρία στην UEFA για τη συμπεριφορά του προπονητή και του αθλητικού διευθυντή της Μπρόντμπι, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να απειλούνται ευθέως τόσο ο Μάρκους Μπεργκ όσο και η οικογένειά του από ακραίες συμπεριφορές φανατισμένων οπαδών της Μπρόντμπι.
– Δεύτερον, ο Παναθηναϊκός θα ζητήσει από την UEFA την παρουσία επιπλέον παρατηρητή ασφαλείας στην αναμέτρηση της προσεχούς Πέμπτης στη Δανία ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα μετατραπεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας σε πόλεμο.

– Τρίτον, ο Παναθηναϊκός θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να προστατέψει τον ποδοσφαιριστή της από τις προσπάθειες της Μπρόντμπι να εμφανίσει τον Μάρκους Μπεργκ ως ρατσιστή.