Η 11η χρονιά ήταν και η καλύτερη για τα Πασχαλινά τουρνουά των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκός που έδωσαν την ευκαιρία σε περισσότερα από 1000 παιδιά 8-16 ετών να παίξουν σε υψηλές συνθήκες ανταγωνισμού, να κοινωνικοποιηθούν, να ζήσουν για τρεις μέρες το πρόγραμμα των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και να αξιολογηθούν από τους προπονητές και τους συνεργάτες του τμήματος scouting του Παναθηναϊκού.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δοκιμαστούν και να δείξουν το ταλέντο τους παίζοντας ακόμα και απέναντι στις ομάδες της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού αφού στα δύο τουρνουά (9-12/4 στην Κατερίνη και 19-22/4 στο Λουτράκι) πήραν μέρος οι ομάδες Κ11, Κ13 και Κ15 της «πράσινης» Ακαδημίας.

Ήδη έχει γίνει η προεπιλογή των παιδιών που ξεχώρισαν και αναμένονται οι πρώτες κλήσεις από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού στο διάστημα 2-8 Μαΐου. Παράλληλα, το «παρών» έδωσαν και μίλησαν στα παιδιά μεγάλες προσωπικότητες του Παναθηναϊκού με ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη των ποδοσφαιρικών υποδομών της ομάδας. Τόσο ο Βασίλης Κωνσταντίνου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όσο και ο Τάκης Φύσσας, Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού τόνισαν τη σημασία που δίνει ο Παναθηναϊκός στην ολοκληρωμένη αθλητική εκπαίδευση νεαρών ποδοσφαιριστών μέσα από το σεβασμό στις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας.