Αυτός ναι, είναι ο Παναθηναϊκός που επιθυμεί ο κόσμος του συλλόγου! Μια ομάδα δεμένη, από τον πρώτο ποδοσφαιριστή έως τον τελευταίο φροντιστή. Ένα σύνολο που πιστεύει, μάχεται, δεν παραδίδεται, δεν συμβιβάζεται. Ο Παναθηναϊκός που εμφανίστηκε το βράδυ της 10ης Νοεμβρίου 2019 στο Ολυμπιακό Στάδιο στο αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ έστειλε στα ουράνια τους φίλους του, κάνοντας πρώτα βουτιά στα έγκατα της γης. Και τελικά ανέτρεψε το εις βάρος του 0-2 που διατηρούνταν έως το 67ο λεπτό, σε νίκη με 3-2 με ολική επαναφορά! Και μάλιστα με τρία γκολ μέσα σε διάστημα 21 λεπτών. Ήταν η πρώτη νίκη σε ντέρμπι μετά από δύο χρόνια, η πρώτη επικράτηση έπειτα από 13 ντέρμπι, η πρώτη ανατροπή σκορ μετά από 13 μήνες, η πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη!

Το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα αλλά η ΑΕΚ βρήκε γκολ από το… πουθενά, με το πρώτο γκολ του Μπακάκη στην ομάδα του έπειτα από πλέον των 100 συμμετοχών. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξεπεράσει το ψυχολογικό σοκ και έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο ημίωρο αλλά το σουτ του Χατζηγιοβάνη απομάκρυνε με υπερένταση ο Μπάρκας. Λίγα λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έφτασε σε δεύτερο γκολ χάρη σε κοντινή προβολή του Ολιβέιρα έπειτα από κεφαλιά – γύρισμα του Μάνταλου.

Το 0-2 του πρώτου ημιχρόνου οδήγησε τον Γιώργο Δώνη (όντας τιμωρημένος παρακολούθησε το παιχνίδι από μπουθ) να δώσει εντολή για δύο αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου. Περέα και Χατζηθεοδωρίδης μπήκαν στο παιχνίδι και έδωσαν ώθηση στον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ μπορούσε να σκοράρει και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου αλλά αφενός το οριζόντιο δοκάρι, αφετέρου η απόδοση του Διούδη, απέτρεψε ένα απαγορευτικό σκορ.

Τελικά ο Φεντερίκο Μακέντα σάλπισε την αντεπίθεση και το ματς άλλαξε. Στο 67ο λεπτό ο Ιταλός επιθετικός πέτυχε ένα γκολ μεγάλης κλάσης με προσωπική ενέργεια και έβαλε τη σπίθα για να ανάψει η φωτιά. Τρία λεπτά αργότερα ο Χατζηγιοβάνης ταλαιπώρησε τον Χουλτ από δεξιά, σέντραρε στη μικρή περιοχή και ο Περέα με κοντινό πλασέ ισοφάρισε. Το κονσέρτο για πολυβόλα και το ρεσιτάλ εμπνεύσεων από τον πάγκο συνεχίστηκαν. Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος πέρασε στο παιχνίδι αντί του Χατζηγιοβάνη και ένα λεπτό μετά χρίστηκε «χρυσός» σκόρερ με κεφαλιά στο 88‘. Η ολική ανατροπή επετεύχθη και με το σφύριγμα της λήξης επέστρεψαν τα χαμόγελα.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα (46’ Χατζηθεοδωρίδης), Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (46’ Περέα), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (87’ Κολοβέτσιος), Μακέντα.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Χουλτ, Σιμόες, Κρίστισιτς (46’ Σιμάο), Βέρντε (80’ Γιακουμάκης), Λιβάια, Μάνταλος, Ολιβέιρα (73’ Αλμπάνης).