Με χαμόγελο, έτσι όπως άξιζε για τη συνολική εικόνα του το δεύτερο γύρο, έκλεισε ο Παναθηναϊκός τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, επικρατώντας 4-1 του Βόλου. Οι Πράσινοι σκόραραν γρήγορα, αλλά αυτό λειτούργησε μάλλον αποπροσανατολιστικά μια και χάθηκαν πολλές καλές προϋποθέσεις για γκολ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Με λίγη προσοχή το Τριφύλλι θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ στα ύψη, αλλά τελικά… συμβιβάστηκε με το 2-0, όπως αυτό διαμορφώθηκε με το πρώτο γκολ του Ντόμινικ Νάγκι στον Παναθηναϊκό μετά από κάθετη πάσα του Μπουζούκη στο 3ο λεπτό και με το γκολ του Φεντερίκο Μακέντα στην εκπνοή του ημιχρόνου μετά από… βόλεϊ με κεφαλιές στην περιοχή του Βόλου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ως συνέχεια του πρώτου με τον Παναθηναϊκό να χάνει απίθανη ευκαιρία όταν βγήκαν απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα τρεις παίκτες του Τριφυλλιού με έναν αμυνόμενο, αλλά η τελική επιλογή του Μακέντα ήταν μία από τις ελάχιστες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χαμένο γκολ. Και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε ένα λάθος σε φάση ανάπτυξης κοντά στην περιοχή του Τριφυλλιού για να δώσει την ευκαιρία στο Βόλο να πιστέψει ότι μπορεί να κερδίσει κάτι στο ματς, με τον Γέντρισεκ να μειώνει το σκορ στο 53′. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να εκμεταλλεύονται την απογοήτευση των Πρασίνων και έχασαν ευκαιρία για ισοφάριση αλλά ο Βασίλης Ξενόπουλος κράτησε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ. Και στο 63′ τελείωσαν όλα όταν ο Γκουαροτσένα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε δύο λεπτά!

Ο Παναθηναϊκός βρήκε περισσότερους χώρους, έκανε σωστές επιλογές και αύξησε το δείκτη του σκορ αρχικά στο 3-1 με το 12ο φετινό γκολ στο πρωτάθλημα του Μακέντα και στη συνέχεια με το 7ο γκολ του Χατζηγιοβάνη.

Ο αγώνας θα διατηρηθεί εσαεί αλησμόνητος για τρεις ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού! Τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, ο οποίος στο 77ο λεπτό με την αντικατάσταση του Κουρμπέλη, φόρεσε για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού (με το πλατύ χαμόγελο στα χείλη του να μαρτυρά την περηφάνια της στιγμής). Τον Βασίλη Ξενόπουλο, ο οποίος έκανε την πρώτη επαγγελματική συμμετοχή του με τη φανέλα του Τριφυλλιού (τερματοφύλακας από τα σπλάχνα του συλλόγου). Τον Βασίλη Ζαγαρίτη, ο οποίος μετά το ντεμπούτο του στο ματς Κυπέλλου με την Παναχαϊκή, πήρε και την πρώτη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα. Παρεμπιπτόντως στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού αγωνίστηκαν τέσσερις ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την ακαδημία της ομάδας.

Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος, Γιόχανσον, Πούγγουρας(46᾽Νούνες), Σένκεφελντ, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης (77᾽Περέα), Ανουάρ, Ναγκι (77᾽Μπεκ), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μακέντα.

Βόλος: Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Φεράρι, Κανταμούρο, Μαξ, Μουνίθ, Γκουαροτσένα, Λύρατζης (46᾽Μπαλογιάννης), Ζοάο (59᾽Τόρες), Γέντρισεκ (75′ Κάσες), Δημόπουλος.