Την ήττα από την Φενέρμπαχτσε με 2-1 γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο «Σουκρού Σαράτσογλου», στο -αναμφίβολα- πιο «δυνατό» φιλικό παιχνίδι της ομάδας μας ως τώρα, με τους Τούρκους να είναι αντίπαλος επιπέδου… Champions League.

Ήττα που έρχεται, πάντως, κόντρα στη ροή του αγώνα, αφού το «τριφύλλι» είχε ικανοποιητική παρουσία, ειδικά μετά το πρώτο 15λεπτο της αναμέτρησης, δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες και γενικώς έδειξε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο. Προκειμένου η ομάδα να παρουσιάσει αυτά που θέλει και ζητάει ο Αντρέα Στραματσόνι.

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με το… καλημέρα, μόλις στο 3’, καθώς ο Εμενίκε βγήκε στην «πλάτη» της άμυνας του Παναθηναϊκού, πέρασε τον Ιβανόφ και πλάσαρε τον Στιλ, για το 1-0. Είκοσι λεπτά αργότερα, οι «πράσινοι» ισοφάρισαν, με τον Μπεργκ να μετατρέπει την υποδειγματική σέντρα του Μέστο σε γκολ, με προβολή πάνω στην κίνηση. Ωστόσο, η Φενέρμπαχτσε «χτύπησε» σε μια αντεπίθεση στο 54ο λεπτό, ξανά με τον Εμενίκε να διαμορφώνει το τελικό 2-1.

Φενέρμπαχτσε: Φαμπιάνο (25’ Τασκιράν), Χακάν, Κίερ, Νοϊστάντερ, Τσενέρ (46’ Φαν ντερ Βιλ), Οζάν (46’ Σόουζα), Σαλίχ, Ατίφ (46’ Πουτούκ), Χασάν Αλί, Εμενίκε (69’ Στοχ), Φερνταντάο (82’ Μελίχ).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής (73’ Βιγιαφάνιες), Μολέδο, Ιβανόφ Μέστο (81’ Ρέις), Ζέκα, Λεντέσμα (77’ Κλωναριδης), Χουλτ (84’ Νάνο), Ιμπάρμπο (88’ Βλαχοδήμος), Μπεργκ, Λουντ (65’ Μπουμάλ).