Παρά την καθολική ανωτερότητά του, ο Παναθηναϊκός «κατάφερε» να μην κερδίσει τον Ηρακλή μένοντας στο 1-1, στον αγώνα που διεξήχθη στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League.

Το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης ήταν μάλλον ανούσιο με την μπάλα να μην φτάνει καθόλου στις δύο περιοχές. Στο σημείο εκείνο ο Παναθηναϊκός έκανε την πρώτη του ευκαιρία με τον Χουλτ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια, αλλά τον Χουάντερσον να τον νικά στο τετ-α-τετ. Η ευκαιρία αυτή «αφύπνησε» τον Παναθηναϊκό, ο οποίος άρχισε σταδιακά να κλείνει τον Ηρακλή στα «καρέ» του, γεγονός που εξαργυρώθηκε με το καθαρό πέναλτι που κέρδισε ο Μπεργκ και μετέτρεψε ο ίδιος σε γκολ στο 37’. Το υπόλοιπο ημίχρονο δεν επιφύλαξε συγκινήσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο ωστόσο είχε τελείως διαφορετική μορφή. Οι «πράσινοι» ανέβασαν ταχύτητα και κάθε επίθεσή τους «μύριζε» γκολ, με τον γηπεδούχο να μην μπορεί να παρακολουθήσει το ρυθμό. Επί 25 λεπτά ο Παναθηναϊκός έφτιαχνε και σπαταλούσε ευκαιρίες με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο και κύριο εκφραστή τον Μπεργκ. Κι ενώ το δεύτερο γκολ έμοιαζε απλώς θέμα χρόνου, η επιπολαιότητα του «τριφυλλιού» στην τελική προσπάθεια πληρώθηκε ακριβά. Σε μια ανύποπτη φάση που γεννήθηκε περισσότερο από κακή αμυντική αντίδραση, ο Λεοζίνιο έφτασε σε θέση βολής και η μπάλα βρέθηκε στα δίχτυα έχοντας χτυπήσει στο στήθος του Τελάντερ που χρεώθηκε το αυτογκόλ. Η ισοφάριση αναζωογόνησε τον Ηρακλή που αμύνθηκε σωστότερα μέχρι το τέλος, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμα, φτιάχνοντας – και χάνοντας πάλι – μια ευκαιρία με τον Μπεργκ να αστοχεί σε κεφαλιά εξ επαφής.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ηρακλής:Χουάντερσον, Αργυρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ρούσσος (46′ Ιντζόγλου), Σαραμαντάς (86′ Αγγελόπουλος), Δώνης, Στάμου, Μοντέιρο (61′ Γροντής), Λεοζίνιο, Κούρος, Περόνε

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος Οδ., Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής (62′ Τελάντερ), Κουρμπέλης, Χουλτ, Ζέκα, Λουντ (74′ Μολίνς), Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Λέτο (65′ Μπουμάλ), Μπεργκ