Παίζοντας καλύτερα από τον αντίπαλό του και δημιουργώντας ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερο σκορ ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του ΠΑΟΚ και απέκτησε πλεονέκτημα για την πρόκριση, στον 1ο αγώνα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας που διεξήχθη στο «Απ. Νικολαΐδης».

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ προσηλωμένο ανασταλτικά να μην αφήνει χώρους στον Παναθηναϊκό που είχε ξεκάθαρα την πρωτοβουλία δημιουργίας στον αγωνιστικό χώρο. Οι φιλοξενούμενοι δεν επέτρεπαν το κάθετο ποδόσφαιρο από τον άξονα και προσπαθούσαν να εμποδίσουν την κυκλοφορία της μπάλας από τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού». Αυτή η τακτική απέδωσε για περίπου 20 λεπτά καθώς στη συνέχεια οι γηπεδούχοι βρήκαν τρόπους ανάπτυξης από τα πλάγια κυρίως με τους Βιγιαφάνιες (δεξιά) και Χουλτ (αριστερά). Αφού μάλιστα απείλησαν δις με τον Μπεργκ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 21 με κοντινή κεφαλιά του Μολέντο από ασίστ του Σουηδού επιθετικού. Η επιθετικότητα του Παναθηναϊκού δεν κόπασε και η ανωτερότητά του δεν επηρεάστηκε από αυτό το γκολ καθώς ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να αντιδράσει και να αντεπιτεθεί μόνο σε ένα μικρό διάστημα προς το τέλος του πρώτου μέρους όταν και δημιούργησε την μοναδική πραγματικά καλή ευκαιρία του στην αναμέτρηση (Ενρίκε, 37’).

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στον Παναθηναϊκό, ο οποίος συνέχισε να επιτίθεται, να πρεσάρει και να κλείνει στην περιοχή του τον ΠΑΟΚ που περιορίστηκε στο να προσπαθεί να βρει χώρους και ευκαιρίες στο transition χωρίς όμως επιτυχία. Η επιθετικότητα του Παναθηναϊκού εκφράστηκε κυρίως με τις προσπάθειες του Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος ωστόσο δεν κατάφερε να βρει δίχτυα εν μέρει και λόγω της καλής μέρας του Γλύκου που έσωσε την ομάδα του από ευρύτερο σκορ. Τελικά, όπως και στο πρώτο μέρος, ο Σουηδός βρήκε τον τρόπο να συμβάλει τροφοδοτώντας τους συμπαίκτες του. Αυτή τη φορά ήταν ο Λέτο που… επωφελήθηκε 8 λεπτά με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 που αφενός αποδίδει δικαιοσύνη για την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο και αφετέρου δίνει σημαντικό προβάδισμα στους «πράσινους» εν όψει της ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη στις 27 Απριλίου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός:Βλαχοδήμος Οδ., Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (86′ Μολίνς), Εμποκού, Κλωναρίδης (75′ Λέτο), Μπεργκ (90′ Ρέις)

ΠΑΟΚ:Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Λέοβατς, Κάνιας, Σακχόβ (88′ Τσίμιροτ), Ουαρντά, Ενρίκε (58′ Πέλκας), Τζάλμα Κάμπος (73′ Κίτσιου), Κουλούρης.