Πρεμιέρα με το… αριστερό για τον Παναθηναϊκό που παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με το «παρθενικό» γκολ του Τσάβες, ισοφαρίστηκε από τον Πλατανιά και τελείωσε τον αγώνα με 10 εξαιτίας του τραυματισμού του Ροντρίγκο Μολέδο στην αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 1-1 στο δημοτικό γήπεδο Περιβολίων στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Ελλάδα.

Οι δεδομένες δυσκολίες λόγω των απουσιών και της ανετοιμότητας κάποιων ποδοσφαιριστών, αλλά και της υπερπροσπάθειας στον αγώνα της προηγούμενης Πέμπτης συνετέλεσαν στο να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός με μειωμένη ένταση και τρεξίματα στον αγωνιστικό χώρο με τους γηπεδούχους να πιέζουν ψηλά για να δυσκολέψουν την ανάπτυξη του «τριφυλλιού». Σταδιακά οι «πράσινοι» βρήκαν τα πατήματά τους στο γήπεδο απέκτησαν την κατοχή της μπάλας και την κυκλοφορούσαν σωστά χωρίς όμως να μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις με την εξαίρεση της προβολής του Μολίνς στο 7’. Συνολικά στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δημιουργούσε ρήγματα μόνο από τα δεξιά χάρη στην ταχύτητα του Καμπέσας που προκαλούσε διαρκώς προβλήματα στον Βάντερσον. Η κατοχή στο ημίχρονο ήταν 65%-35% υπέρ των πράσινων χωρίς όμως κλασικές φάσεις.

Η πρώτη τέτοια ήρθε στο 55’ από τους γηπεδούχους με τον Μπούντνικ να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά από το πέναλτι και τον Βλαχοδήμο να σώζει την εστία του αποκρούοντας. Ο Παναθηναϊκός είχε πολύ μεγάλη δυσκολία στη δημιουργία φάσεων και δεν μπορούσε να μπει στην περιοχή του Πλατανιά που αμυνόταν σωστά. Η διπλή αλλαγή των Τσάβες και Χατζηγιοβάνη έδειξε να δίνει κάποια πνοή στην επίθεση καθώς ο Αργεντινός μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. Ο εξαιρετικός συνδυασμός του με τον Λουτσιάνο στο 72’ τον έφερε σε θέση βολής και ευστόχησε στο πλασέ του ανοίγοντας το σκορ μόλις 9 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Η διαχείριση του προβαδίσματος ωστόσο δεν ήταν αυτή που έπρεπε, καθώς ο Πλατανιάς πήρε μέτρα και βρέθηκε να πιέζει για την ισοφάριση, την οποία κατάφερε να πετύχει σε 7 μόλις λεπτά με την προβολή του Κοροβέση. Με το παιχνίδι ξανά στα ίσια, ο Παναθηναϊκός υποχρεώθηκε και πάλι να πιέσει για να ανακτήσει το προβάδισμα, αλλά οι προσπάθειές του καταδικάστηκαν ουσιαστικά όταν ο Μολέδο τραυματίστηκε σοβαρά στο 85’ στον αγκώνα και αποχώρησε αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο καθώς οι τρεις αλλαγές είχαν ήδη πραγματοποιηθεί. Ετσι, το τελευταίο δεκάλεπτο δεν είχε ευκαιρίες και οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 που αφήνει τον Παναθηναϊκό πίσω στη βαθμολογία με την έναρξη κιόλας του πρωταθλήματος.

O συνθέσεις των ομάδων:

Πλατανιάς: Ομπεροζέρ, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Πλιάτσικας (76′ Κοροβέσης), Στάθης, Βάντερσον, Κρος (92′ Πατράλης), Αγγελόπουλος, Ενσικουλού, Ντεβέσα, Μπούτνικ (68′ Γκρζέλτσακ).

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Κολοβέτσιος, Κουτρουμπής, Μολέδο, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ (63′ Χατζηγιοβάνης), Καμπέσας, Λουτσιάνο (74′ Δώνης), Μολίνς(63’ Τσάβες)