Βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για την χειρότερη εμφάνιση της σεζόν, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει με 3-0 από τον Λεβαδειακό πριν μειώσει στο τέλος 3-2, σε μια αναμέτρηση που διεξήχθη σε δύο… δόσεις λόγω καιρού στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League.

Μια εμφάνιση του Παναθηναϊκού φέτος μπορείς να τη χαρακτηρίσεις κακή. Δυστυχώς συμβαίνει συχνά. Αν θελήσεις να χρησιμοποιήσεις το εργαλείο της σύγκρισης ωστόσο για να τονίσεις πόσο κακή ήταν η αγωνιστική εικόνα του σε μια δεδομένη αναμέτρηση, κινδυνεύεις να γράφεις τακτικά «στη χειρότερή του εμφάνιση». Ισως όμως αυτή απέναντι στο Λεβαδειακό όντως να αξίζει το θλιβερό βραβείο της χειρότερης. Με τον πήχη ήδη χαμηλά από πλευράς μέσης απόδοσης, ο Παναθηναϊκός κατάφερε στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας να ξεπεράσει τον κακό του εαυτό. Μετά τη σπουδαία ευκαιρία του Δώνη που βρήκε δοκάρι στο 18’ οι «πράσινοι» ήταν σαν να εξαφανίστηκαν από το γήπεδο. Ακολούθησαν 35 αγωνιστικά λεπτά στα οποία οι γηπεδούχοι, χωρίς καν να πιάσουν κάποια σπουδαία απόδοση, κατάφεραν – προφανώς πέρα και από τις δικές τους προσδοκίες – να προηγούνται 3-0! Ο Φαβάρο πήδηξε μόνος για την κεφαλιά από την οποία σημειώθηκε το 1-0 στο 21’, ο Γιουσούφ διέσχισε το μισό γήπεδο ανενόχλητος πριν το εξαιρετικό σουτ με το οποίο πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του, ενώ το 3-0 του Μητρόπουλου μετά από αλλεπάλληλα σουτ εξ επαφής στην εκτέλεση έμμεσου φάουλ ολοκλήρωσε το μακάβριο για το «τριφύλλι» σκηνικό. Σε αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας αλλά ήταν ουσιαστικά ακίνδυνος, ενώ οι γηπεδούχοι έδιναν την εντύπωση πως μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους από το τίποτα σαν απέναντί τους να μην είχαν ανταγωνιστική ομάδα αλλά παρτενέρ σε προπόνηση!

Το τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης αλλοίωσε αυτήν την εικόνα μόνο από πλευράς τελικού σκορ και… εντυπώσεων, καθώς τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού κι ενώ ο αγώνας παιζόταν στο μισό γήπεδο, κατάφεραν μόνο να μειώσουν το εύρος της ήττας και τίποτα περισσότερο. Λουντ και Βιγιαφάνιες ήταν για την ιστορία οι σκόρερ, ο πρώτος στο 76’ και ο δεύτερος στο 94’ με πέναλτι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λεβαδειακός:Επασί, Τσαμπούρης, Λεονάρντο, Φαβάρο, Αντιλεχού, Μητρόπουλος (90′ Καλτσάς), Ομπιόρα (84′ Νιάσε), Σουμπίνιο, Γιουσούφ, Γιακουμάκης (88′ Ντιόγκο), Μαρκόβσκι.

Παναθηναϊκός:Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Οικονόμου, Κολοβέτσιος (54′ Ινσούα), Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Λουντ, Μουνιέ (28′ Χατζηγιοβάνης), Βιγιαφάνιες, Άλτμαν (54′ Χίλιεμαρκ), Δώνης.