Μια ενδεκάδα που παρατάχθηκε για πρώτη φορά στον αγωνιστικό χώρο. Ένα απόγευμα που η μπάλα δεν έκανε τα χατήρια του Τριφυλλιού. Ένας αντίπαλος που εκμεταλλεύτηκε σχεδόν όλα τα λάθη του Παναθηναϊκού. Ένα «κρύο» γήπεδο χωρίς κόσμο. Κάπως έτσι η Ιεράπετρα, ομάδα της Football League 2 πέτυχε ένα ιστορικό αποτέλεσμα στο Ολυμπιακό Στάδιο, αποσπώντας ισοπαλία 2-2! Και μάλιστα βρέθηκε δευτερόλεπτα πριν από τη μεγάλη βόμβα του φετινού θεσμού, μια και οι Πράσινοι ισοφάρισαν στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές συγκριτικά με το βασικό κορμό που «σηκώνει» το βάρος στο πρωτάθλημα, αφού ο Γιώργος Δώνης επέλεξε να ξεκουράσει αρκετούς ποδοσφαιριστές. Παρά ταύτα οι Πράσινοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 20ό λεπτό χάρη σε ένα σουτ του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Δύο λεπτά αργότερα ο Καμπετσής απώλεσε μεγάλη ευκαιρία σε χαμένο τετ α τετ. Και μετά έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός έδειξε να βρίσκεται στα… σχοινιά. Στο 25′ ήρθε η ισοφάριση για την Ιεράπετρα με τον Χίσι ενώ δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ήρθε η απόλυτη ανατροπή. Ο Χίσι σέντραρε από αριστερά, ο Μαρτσάκης που ήταν οφσάιντ δεν πρόλαβε τη μπάλα και ο επερχόμενος Αναστασόπουλος με προβολή σκόραρε.

Στην επανάληψη η είσοδος του Μπουζούκη αρχικά και των Πούγγουρα, Σιφναίου στη συνέχεια βελτίωσαν την εικόνα του Παναθηναϊκού. Όμως η μία χαμένη ευκαιρία διαδέχονταν την άλλη. Στο 51′ ο Κουντουριώτης απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα πλάσαρε για να διώξει ο Παναγιώτου με το πόδι ενώ στο 52′ ο Καμπετσής σημάδεψε το δοκάρι. Στο 61′ ο Καμπετσής ντρίμπλαρε δύο αντιπάλους αλλά το πλασέ του κόντραρε. Η πίεση αυξήθηκε τα τελευταία λεπτά με τον Πούγγουρα να χάνει δύο ευκαιρίες μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, ενώ στο 90′ ο Εμμανουηλίδης αφύλαχτος έπιασε κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Τελικά το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 90’+4′ από σέντρα του Εμμανουηλίδη και σουτ του Καμπετσή έπειτα από άστοχη έξοδο του Παναγιώτου.

Με το αποτέλεσμα αυτό η πρόκριση στην επόμενη φάση Κυπέλλου και η τελική κατάταξη στον όμιλο θα κριθούν στο τελευταίο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο γκρουπ, στις 19/12 στα Χανιά κόντρα στον Κισσαμικό.

Παναθηναϊκός: Κότσαρης, Αποστολάκης (79′ Σιφναίος), Παντελάκης, Οικονόμου, Θεοχάρης (46′ Μπουζούκης), Χατζηθεοδωρίδης, Στάικος, Τζανδάρης, Κουντουριώτης (69′ Πούγγουρας), Εμμανουηλίδης, Καμπετσής.

Ο.Φ. Ιεράπετρας: Παναγιώτου, Κορομηλάς, Μίγγας (79′ Πιθαρούλης), Καλημέρης, Αναστασόπουλος, Μούτσα, Πότσι, Χίσι, Παπαδόπουλος, Μαρτσάκης (57′ Κορέτας), Μηνάς (69′ Τζελέπης).