Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την, υπό μορφή δανεισμού από την Κάλιαρι, ένταξη του Βίκτορ Ιμπάρμπο στο ρόστερ της ομάδας μας και τον καλωσορίζει στην «οικογένεια» του «τριφυλλιού».

Ο Κολομβιανός επιθετικός γεννήθηκε στις 19 Μαΐου του 1990 στο Τουμάκο της Κολομβίας. Αφού «ανδρώθηκε» ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Λα Καντέρα, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2008 στην Ατλέτικο Νασιονάλ, όπου παρέμεινε για μια τριετία, μετρώντας 102 εμφανίσεις και έξι τέρματα.

Το καλοκαίρι του 2011 η Κάλιαρι προχώρησε στην απόκτησή του, παρότι βρέθηκε κοντά στην μετακόμιση στην Ουντινέζε, δύο χρόνια νωρίτερα. Με την ομάδα της Σαρδηνίας, ο Σεγούντο Βίκτορ Ιμπάρμπο Γκερέρο -όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό του- έκανε 115 συμμετοχές ενώ πέτυχε και 15 γκολ.

Αποχώρησε ως δανεικός για την Ατλέτικο Νασιονάλ τον Ιανουάριο του 2016, με την οποία έπαιξε σε 11 ματς και σημείωσε ένα τέρμα, κι ενώ είχαν προηγηθεί οι δανεισμοί του αρχικά σε Ρόμα και ακολούθως σε Γουότφορντ, τον Φεβρουάριο και τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου χρόνου.

Ο 26χρονος άσος έχει πλούσια εμπειρία και από την παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, παίζοντας μάλιστα και αντίπαλος της Ελλάδας στη νίκη της Κολομβίας με 3-0, στο Μουντιάλ του 2014, για τον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης.

Συνολικά, ο Ιμπάρμπο έχει χριστεί διεθνής 15 φορές με την Εθνική Ανδρών, σκοράροντας μια φορά, από το 2010 και έπειτα. Προηγουμένως, αγωνίστηκε στην Κ20 της πατρίδας του.

Δείτε φωτογραφικό υλικό μετά την υπογραφή της συμφωνίας: