ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Η αγάπη μας για τον Παναθηναϊκό μας κάνει καλύτερους ανθρώπους

Η ιστορία του Παναθηναϊκού είναι άρρηκτα δεμένη με την πρωτοπορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Οι αθλητές και οι αμέτρητοι φίλαθλοι με το τριφύλλι στο στήθος, θα θυμίζουν πάντα το πείσμα του Γιώργου Καλαφάτη να ιδρύσει το 1908 τον Παναθηναϊκό, όταν ακόμα το ποδόσφαιρο ήταν άγνωστη λέξη για τους περισσότερους. Έκτοτε, γίναμε ένα με την ιστορία, τον αθλητισμό και την κουλτούρα της Πρωτεύουσας της Ελλάδας.

Ακόμα και στην εποχή του «μεγάλου πολέμου» όπου η ομάδα αγωνιζόταν σποραδικά με συμμαχικές δυνάμεις, έως το τέλος της Κατοχής όταν για πρώτη φορά σε όλη την πόλη, υψώθηκε η ελληνική σημαία στο γήπεδο της Λεωφόρου ως σύμβολο ελευθερίας, ο Παναθηναϊκός ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της αθηναϊκής κοινωνίας.

Μαζί στις χαρές, μαζί και στις λύπες. Μαζί σε κάθε εποχή με τις δικές της απαιτήσεις, με σταθερή πυξίδα, η αγάπη μας για τον Παναθηναϊκό να μας κάνει καλύτερους Ανθρώπους.

Παραμένει λοιπόν ιστορική ευθύνη, ο Παναθηναϊκός να συμμετέχει σε κάθε δράση με στόχο τη στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας και την ενίσχυση της κοινωνικής ισορροπίας. Για τον Σύλλογό μας, οποιαδήποτε διάκριση (φυλετική, θρησκευτική, καπ) είναι απολύτως αντίθετη με τις ιδρυτικές αρχές μας, με τις αξίες του αθλητισμού και την ηθική διαδρομή των φιλάθλων μας.

Γι’ αυτό και οι δράσεις μας είναι συστηματικές και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού σε διεθνή δίκτυα κοινωνικής ευθύνης όπως η FARE το European Football for Development Network  και το ECA  , τη διοργάνωση εκδηλώσεων ή τη συνδρομή μας σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν άλλοι φορείς, τη χορήγηση αθλητικού εξοπλισμού, την στήριξη σε ιδρύματα και την υποδοχή ευπαθών κοινωνικά ομάδων στο αθλητικό κέντρο της Π.Α.Ε. «Γ. Καλαφάτης» και στην ιστορική έδρα «Απ. Νικολαϊδης».

Συνεχίζουμε με τη δύναμη του κόσμου, ν’ αγκαλιάζουμε τις πρωτοβουλίες που βάζουν πάνω από όλα τον Άνθρωπο και την αξιοπρέπειά του, ιδανικά με τα οποία ο Παναθηναϊκός δίδαξε και γαλούχησε τους καλύτερους αθλητές και φιλάθλους.

Ακολουθούν ενδεικτικά, 3 σταθερές δράσεις που συμμετέχει η Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  την φετινή χρονιά.

1.

moledochar9

Συνεργασία με τον Σύλλογο Ενίσχυσης Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Charity Idols. Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς προσφέρουμε σε ηλεκτρονική δημοπρασία, την αυθεντική και υπογεγραμμένη φανέλα του MVP ποδοσφαιριστή μας από κάθε εντός έδρας αγώνα. Τα έσοδα από τη δημοπρασία πρόκειται να ενισχύσουν τον Ξενώνα SOS-ΕΛΙΖΑ που βοηθά στην αποκατάσταση βρεφών και παιδιών έως 5 ετών που έχουν υποστεί παραμέληση ή κακοποίηση.

2. 

csr fare

Συστηματική συνεργασία με τη διοργανώτρια αρχή Super League και τη FARE για μηνύματα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων. Στο line up του «Απ. Νικολαΐδης» τις ομάδες συνόδεψαν παιδιά μεταναστών, κρατώντας κόκκινες κάρτες με συνθήματα κατά του ρατσισμού. Οι γονείς των παιδιών, φιλοξενήθηκαν στη Θύρα 6 της Λεωφόρου και χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο. Από τα μεγάφωνα του γηπέδου, ακούστηκαν μηνύματα υπέρ της κοινωνικής ένταξης και της ελευθερίας της έκφρασης. 

3. 

ΖΩΓΡΑΦΙΑ1

Πολύχρονη συνεργασία με την UNICEF και την ΕΡΤ μέσω του καθιερωμένου τηλεμαραθώνιου αγάπης. Η τελευταία δράση μας είχε το σύνθημα «Βοηθήστε τα Προσφυγόπουλα» με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός να στηρίζει την προσπάθεια συλλογής χρημάτων για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των παιδιών που υποφέρουν από τις κακουχίες.