Όλα ήταν εναντίον του. Το πρώτο παιχνίδι έληξε με εις βάρος του σκορ, 1-0, σε ένα γήπεδο που είχε από πάγο έως βούρκο. Στη ρεβάνς ο ΠΑΣ Γιάννενα προηγήθηκε από το… πουθενά στο 24ο λεπτό με τον -πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού- Παντελάκη, ενώ οι Πράσινοι σκόραραν στο 33′ αλλά τους ακυρώθηκε με εφεύρεση του βοηθού Καλύβα, ο οποίος φρόντισε να ανακαλύψει οφσάιντ σε ακόμα δύο περιπτώσεις. Και όμως ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε! Νίκησε με 3-1 και πήρε αυτός την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Όσοι έδειξαν εμπράκτως ότι δεν τον ήθελαν στο θεσμό, κούρνιασαν σε μια γωνία…

Με τα νεύρα να έχουν «χτυπήσει κόκκινο», η προσπάθεια του Γιώργου Δώνη στο ημίχρονο ήταν πολύ δύσκολη. Η οργή για την αδικία ξεχείλιζε. Το φάσμα ενός άδικου αποκλεισμού ήταν πια ορατό. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού κατάφερε να ηρεμήσει στο μέτρο του δυνατού τους ποδοσφαιριστές, χωρίς να απωλέσουν όμως από τη ματιά τους το πείσμα. Το δεύτερο ημίχρονο έφερε σε όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού ένα πλατύ χαμόγελο. Γιατί ήταν μια εμφάνιση αντάξια της ιστορίας και του μεγέθους του συλλόγου! Οι Πράσινοι δεν άφησαν περιθώρια στον ΠΑΣ και τον «έπνιξαν» μέσα σε 16 λεπτά! Τόσα χρειάστηκαν για να μετατραπεί το 0-1 σε 3-1 και να υπερκαλύψει και το 0-1 του πρώτου αγώνα. Στο 56ο λεπτό ο Χρήστος Δώνης βρήκε δίχτυα με κεφαλιά για το 1-1. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπαρτ Σένκεφελντ εκμεταλλεύτηκε κόντρες και απέναντι από τον Γιαννίκογλου πλάσαρε σαν σέντερ φορ για το 2-1. Στο 70′ ο Γιόχανσον «γκρεμίστηκε» στην περιοχή από τον Μπουκουβάλα. Πέναλτι αλλά όχι και δεύτερη κίτρινη στον Μπουκουβάλα. Ο Μακέντα πήρε πάνω του την εκτέλεση και δεν λάθεψε!

Το τέλος του αγώνα είχε στοιχεία θρίλερ λόγω της αποβολής του Κουρμπέλη στο 77′. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε και η πρόκριση ήρθε!

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Δώνης, Κουρμπέλης, Μπουζούκης (46’ Περέα), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (80’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (83’ Κολοβέτσιος).

ΠΑΣ Γιάννινα: Γιαννίκογλου, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Σκόνδρας, Αποστολόπουλος, Καρτάλης, Κρίζμαν, Παμλίδης, Κάστρο (43’ Νικολιάς), Σιόντης (23’ Λιάσος), Ξύδας (75’ Λεό).