Ο Παναθηναϊκός Β ανέβασε στροφές στην επανάληψη και έφτασε στην δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, με 2-0 επί του Αστέρα Βλαχιώτη χάρη σε πέναλτι του Αθανασακόπουλου και γκολ του Σαρδέλη, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Betsson Super League 2, στον Ασπρόπυργο.

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν πιεστικά, κέρδισαν συνεχόμενα κόρνερ, αλλά δίχως να τα αξιοποιήσουν, με ένα σουτ του Σαρδέλη στο 11’ από θέση μέσα αριστερά να περνάει άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους απείλησαν δύο φορές, με ισάριθμες κεφαλιές του Λεωνιδόπουλου στο πρώτο δοκάρι και από την μικρή περιοχή, στο 13ο και στο 16ο λεπτό αντίστοιχα.

Με το τέμπο να παραμένει χαμηλό, ο Παναθηναϊκός Β είχε μια ακόμα άστοχη προσπάθεια, με το σουτ του Τσιριγώτη στο 26’ λίγο έξω από την περιοχή.

Ενώ η κεφαλιά του Σιδερά από το ύψος του πέναλτι στο 38ο λεπτό, από ένα ακόμα κερδισμένο κόρνερ, πέρασε κι αυτή εκτός της εστίας του Αθανασόπουλου.

Η πρώτη φάση στην επανάληψη ήρθε από μια πλαγιοκόπηση του Βαγιαννίδη και γύρισμα από τα δεξιά, με τον Τσιριγώτη να μην πιάνει καλά την κεφαλιά και τον Αθανασόπουλο να μπλοκάρει, στο 52’.

Με τον ίδιο τρόπο προσπάθησε να ανοίξει το σκορ ο Τσιριγώτης και τρία λεπτά μετά, ενώ μια ακόμα κεφαλιά αυτή την φορά από τον Βαγιαννίδη, σε εκτέλεση φάουλ του Κρυπαράκου, στο 59ο λεπτό, δεν μετουσιώθηκε στο 1-0.

Το Τριφύλλι συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, παίζοντας τον Αστέρα Βλαχιώτη στο δικό του μισό του γηπέδου και απείλησε εκ νέου με δυνατό σουτ του Θεοχάρη, που έβγαλε με υπερένταση ο Αθανασόπουλος, με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού.

Ο Παναθηναϊκός Β κέρδισε πέναλτι στο 63’, για χέρι του Πεχλιβανόπουλου, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Αθανασακόπουλος το εκτέλεσε εύστοχα, στο κέντρο της αντίπαλης εστίας και πέτυχε το 1-0, δύο λεπτά μετά.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα της ομάδας του Γιάννη Βονόρτα εξαλείφθηκε στο 67’, όταν ο Ηλιάδης είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, για μαρκάρισμα στον Λεωνιδόπουλο.

Μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σοκολάροφ, στο 78ο λεπτό, που πέρασε ελάχιστα άουτ ήταν η καλύτερη φάση για την ομάδα της Σπάρτης.

Ο Σαρδέλης είδε τον Αθανασόπουλο να του λέει «όχι» στο 80’, αποκρούοντας εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του μέσα από την περιοχή.

Ωστόσο, τρία λεπτά, η κατάληξη ήταν διαφορετική, αφού από την ατομική ενέργεια του Κρυπαράκου, που πάτησε περιοχή αλλά κόπηκε πριν σουτάρει, η μπάλα έφτασε στον Σαρδέλη, ο οποίος με ωραίο σουτ έκανε το 2-0.

Παναθηναϊκός Β: Χριστογεώργος, Βαγιαννίδης, Σιδεράς, Ρόμπι, Μαρτίνης (84’ Κούτσιας), Θεοχάρης (87’ Αντωνίου), Ηλιάδης, Κρυπαράκος (90’ Καρβούνης), Αθανασακόπουλος (90’ Τουρκοχωρίτης), Σαρδέλης, Τσιριγώτης (84’ Σέχου).

Αστέρας Βλαχιώτη: Αθανασόπουλος, Αναστασόπουλος, Λάμτσε, Μαϊσουράτζε (81’ Ρόδης), Πεχλιβανόπουλος, Λεωνιδόπουλος, Σοκολάροφ, Τσίπρας (58’ Σάνι), Ζαΐμι (81’ Οφολίκουε), Παπούλης (68’ Τουλίκας), Χριστόπουλος (68’ Ντούνης).