Ο Παναθηναϊκός Β πέτυχε την πρώτη νίκη της ιστορίας του, επικρατώντας με 2-1 της Καλαμάτας εκτός έδρας, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Betsson Super League 2.

Το ματς είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημα, ενώ οι γηπεδούχοι έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ στο 9’, με το γύρισμα του Τάτου και την προβολή του Λουκίνα από την μικρή περιοχή να περνάει ωστόσο ψηλά άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, αντιθέτως, οι Πράσινοι άνοιξαν το σκορ με πολύ ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αθανασακόπουλου, από πλάγια θέση και αριστερά της περιοχής.

Η Καλαμάτα απείλησε εκ νέου στο 12΄, με το σουτ του Τάτου και τον Ξενόπουλο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός Β πήρε τον έλεγχο, κλείνοντας τους χώρους και ψάχνοντας γρήγορες αντεπιθέσεις. Μάλιστα, στο 19ο λεπτό ο Σαρδέλης βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Μαβινγκά αλλά ο διαιτητής Φίτσας έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Μια ακόμα ατομική ενέργεια του Τάτου, στο 24’, σταμάτησε πάνω στον Ξενόπουλο και δύο λεπτά μετά η κεφαλιά του Σέχου από σέντρα του Σαρδέλη από αριστερά πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ενώ στο ημίωρο, από άλλη μια αντεπίθεση, οι παίκτες του Γιάννη Βονόρτα θα μπορούσαν να κάνουν το 0-2, αλλά ο Σαρδέλης άνοιξε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή, μετά από παράλληλη μπαλιά του Σέχου, χάνοντας την ευκαιρία.

O Παναθηναϊκός Β απώλεσε μεγάλη, διπλή, ευκαιρία και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Όταν από γύρισμα του Σέχου, ο Μαραθωνίτης σούταρε πάνω στον Ταΐρη, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Σαρδέλης έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ στο όριο της μικρής περιοχής, στο 48’.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Καλαμάτα έφτασε στην ισοφάριση από την άσπρη βούλα, καθώς ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε πτώση του Κόκκορη από εναέρια μονομαχία με τον Μαρτίνη και ο Λουκίνας πέτυχε το 1-1 στο 56ο λεπτό.

Η ομάδα της Μεσσηνίας πήρε την πρωτοβουλία στην συνέχεια και είχε μια ακόμα καλή φάση στο 61΄, με το βολ πλανέ του Τάτου να στέλνει τη μπάλα ψηλά.

Ωστόσο, ήταν το Τριφύλλι που σκόραρε και πάλι στο 66′ ξανά με τον Αθανασακόπουλο, μετά από ωραία κάθετη πάσα του Θεοχάρη, όμως το γκολ ακυρώθηκε για -τουλάχιστον οριακό- οφσάιντ.

Τελικά αποδόθηκε δικαιοσύνη στο 81′. Ο Aθανασακόπουλος κινήθηκε μετωπικά και πάσαρε κάθετα στον Κούτσια που τετ α τετ με τον Ταΐρη, πλάσαρε με ψυχραιμία σκοράροντας, δέκα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς.

Καλαμάτα: Ταΐρης, Μαβινγκά (45’ Μοζέρ), Παπατόλιος, Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλος, Παυλίδης, Ματέους (67’ Αναστασόπουλος), Νάνι (66’ Φελίπε), Τάτος, Κόκκορης (77’ Τσαγκαλίδης), Λουκίνας (66’ Μαρκόβσκι).

Παναθηναϊκός Β: Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Ρόμπι, Αντωνίου, Μαρτίνης (90’+1’ Ματσαδές), Θεοχάρης, Αθανασακόπουλος (86’ Καρβούνης), Ηλιάδης, Μαραθωνίτης (71’ Κρυπαράκος), Σέχου (86’ Τσιριγώτης), Σαρδέλης (71’ Κούτσιας).