Ο Παναθηναϊκός Β ηττήθηκε με 2-0 από την ΑΕΚ Β στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Betsson Super League 2.

Στο ξεκίνημα του ματς, ήταν οι φιλοξενούμενοι εκείνοι που πίεσαν ψηλά, καταφέρνοντας να αναγκάσουν τον αντίπαλο σε μακρινές μπαλιές και παράλληλα να έχουν εκείνοι την μπάλα στα πόδια τους.

Μόλις στο 3’, από λάθος του Θεοχάρη, ο Γιούσης μπήκε περιοχή και σούταρε, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Από την εκτέλεση του οποίου ο Κορνέζος έκανε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά αστόχησε.

Στη συνέχεια, το Τριφύλλι ισορρόπησε την κατάσταση, προσπαθώντας να παίξει από τα άκρα και να βρει διαδρόμους. Από εντυπωσιακό τάκλιν του Σένκεφελντ, ο Βαγιαννίδης έφυγε στην αντεπίθεση και με ωραία ατομική ενέργεια πάτησε περιοχή αλλά δεν γύρισε καλά την μπάλα, στο 14’.

Το πρέσινγκ της ΑΕΚ Β της επέτρεψε να βρίσκεται πιο συχνά στα καρέ του Ξενόπουλου, χωρίς τα σουτ των Ραντόνια και Γιαννούτσου να τον απειλήσουν ωστόσο, στα μισά του πρώτου μέρους.

Ο Παναθηναϊκός Β είχε δύο ακόμα ενέργειες από δεξιά, σε ισάριθμα γεμίσματα του Βαγιανίδη στο ημίωρο που δεν καρποφόρησαν, κυκλοφορώντας όμως καλύτερα πλέον την μπάλα.

Ο τραυματισμός του Σένκεφελντ στο 34’ και το δυνατό σουτ του Γέβτιτς που έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ξενόπουλος στην πιο σημαντική ευκαιρία της ΑΕΚ Β, πέντε λεπτά μετά, ήταν οι κυριότερες φάσεις που ακολούθησαν μέχρι την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός ήταν σαφώς πιο υποτονικός, με την ΑΕΚ Β να συνεχίζει να έχει τον έλεγχο και να επιτίθεται με γεμίσματα. Ο Ραντόνια προσπάθησε να «σκάψει» την μπάλα, ανεπιτυχώς, βλεποντας τον Ξενόπουλο εκτός εστίας στο 53’.

Η πρώτη φάση για την ομάδα του Γιάννη Βονόρτα καταγράφηκε στο 65ο λεπτό, αλλά έμεινε ξανά ημιτελής, καθώς ο Τσιριγώτης βγήκε στην αντεπίθεση αλλά το σουτ του κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ στο 70ο λεπτό, όταν ο Μπακάκης μπήκε στην περιοχή, γύρισε παράλληλα προς τον Κοσίδη κι εκείνος σούταρε με τη μια, για το 0-1.

Μάλιστα, δύο λεπτά μετά, η ΑΕΚ Β είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν ο Καρβούνης έκανε το λάθος, ο Μουστακόπουλος που είχε μπει αλλαγή στο ματς έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και σούταρε, με τον Ξενόπουλο να διώχνει σωτήρια.

Οι Πράσινοι είχαν την δυνατότητα να ισοφαρίσουν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, με την σέντρα του Μαρτίνη και την κεφαλιά του Ματσαδέ να περνάει άουτ, ωστόσο.

Και, αφού δεν έγινε το 1-1, ήρθε το 0-2, στο έβδομο λεπτό του επιπλέον χρόνου του αγώνα, με τον Γιούση να σκοράρει με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι έπειτα από σέντρα του Μπακάκη.

Παναθηναϊκός Β: Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ (36΄Αντωνίου), Σιδεράς, Μαρτίνης, Καρβούνης, Θεοχάρης (83’ Τουρκοχωρίτης), Ηλιάδης (71’ Κούτσιας), Τσιριγώτης (83’ Ρόμπι), Σέχου, Ενγκμπακοτό (83’ Ματσαδές).

ΑΕΚ Β: Χατζηεμμανουήλ, Μπούσης, Γιαννούτσος, Κορνέζος, Μπακάκης, Μπάμπης (69’ Μουστακόπουλος), Σαμπανάτζοβιτς, Γέβτιτς (77’ Γκαρσία), Γιούσης (77’ Αρβανίτης), Ραντόνια (87’ Ιατρούδης), Κοσίδης (87’ Σταμούλης).