Ο Παναθηναϊκός Β έκανε… τα εύκολα δύσκολα απέναντι στον Διαγόρα Ρόδου στο Ολυμπιακό στάδιο, αλλά επικράτησε με 4-2, για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος Betsson Super League 2, σημειώνοντας δεύτερη διαδοχική νίκη.

Το Τριφύλλι πήρε την κατοχή από το ξεκίνημα, κυκλοφόρησε την μπάλα με υπομονή και είχε δύο ημιτελείς προσπάθειες, με τους Φουρτάδο και Αγκοστίνιο στα πρώτα λεπτά. Τελικά, πήρε το προβάδισμα στο 12’, όταν από την σέντρα του Τερεζίου από τα αριστερά και επαφή του Αθανασακόπουλου με την μπάλα, ο Φουρτάδο με κοντινή προβολή στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Ξενόπουλου στο 25’, για πρώτη φορά, με το διαγώνιο σουτ του Παραστατίδη από την περιοχή να περνάει ελάχιστα άουτ. Ο Παναθηναϊκός Β είχε μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο αμέσως επόμενο λεπτό, με την κάθετη του Αθανασακόπουλου για τον Αγκοστίνιο, που βγήκε τετ α τετ με τον Γαλάνη, όμως δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Ενώ από ωραία μπαλιά του Κρυπαράκου στον κενό χώρο, ο Φουρτάδο πάτησε περιοχή από δεξιά, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ στο 35ο λεπτό. Με τον Διαγόρα να φτάνει κοντά στην ισοφάριση στο 40’, χάρη σε ατομική ενέργεια του Τάτση, αλλά τον Σιδερά να… μπλοκάρει το σουτ του Σταμένκοβιτς από πλεονεκτική θέση.

Οι Πράσινοι πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων, αφού μετά από ωραία εκτελεσμένη αντεπίθεση και ασίστ του Κρυπαράκου, ο Αθανασακόπουλος σημείωσε το 2-0 στο 42ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι «άνοιξε» ακόμα περισσότερο, με τις δύο ομάδες να προχωρούν νωρίς σε αλλαγές και τους Ροδίτες να μειώνουν με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, μετά από λάθος του Προδρομίτη και πλασέ του Μιχόπουλου, ο οποίος είχε έρθει από τον πάγκο.

Ωστόσο, στο 63’, μετά από πολύ ωραία ατομική ενέργεια που ξεκίνησε κάτω από την σέντρα, ο Σιδεράς βγήκε απέναντι στον Γαλάνη, πέτυχε το 3-1 και αποκατέστησε τη διαφορά δύο τερμάτων υπέρ του Παναθηναϊκού Β. Με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν εκ νέου, δύο λεπτά μετά, χάρη στο δεύτερο γκολ του Μιχόπουλου, με προβολή στο δεύτερο δοκάρι, μετά από σέντρα του Σταμένκοβιτς.

Το Τριφύλλι συνέχισε να είναι ευάλωτο αμυντικά, αφήνοντας χώρους, και ο Διαγόρας απώλεσε δύο καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Αρχικά στο 70’, με τον Ξενόπουλο να νικάει σε τετ α τετ τον Βουργουτζή και πέντε λεπτά αργότερα όταν ο ίδιος παίκτης αστόχησε σε σουτ διαγώνια και αριστερά της περιοχής.

Για να έρθει τελικά ο Σαρδέλης και να βάλει την προβολή στο μακρινό σουτ του Σερπέζη, στέλνοντας την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και διαμορφώνοντας το 4-2 στο 80ο λεπτό.

Παναθηναϊκός Β: Ξενόπουλος, Εμπό (67’ Καρβούνης), Προδρομίτης, Σιδεράς, Κρυπαράκος, Σερπέζης, Βουτσάς, Τερεζίου (73’ Τουρκοχωρίτης), Φουρτάδο (55’ Σαρδέλης), Αγκοστίνιο (55’ Νταμπίζας), Αθανασακόπουλος (67’ Μαρτίνης).

Διαγόρας: Γαλάνης, Πετράκης (46’ Αρίας), Μαγκάκης (80’ Λούκιτς), Παπαβασιλείου, Μανιώτης, Παραστατίδης, Τάτσης (66’ Βουργουτζής), Τσιαντούλας (56’ Μπούρμπας), Γκροζντάνιτς, Σταμένκοβιτς, Μπουμπάρακ (46’ Μιχόπουλος).