Ο Παναθηναϊκός Β έχασε με 1-0 από τον Ηρακλή Λάρισας, στο «AEL FC Arena», για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος Betsson Super League 2, καταγράφοντας την πρώτη του φετινή εκτός έδρας ήττα μετά από πέντε ματς.

Οι Πράσινοι πήραν ως συνήθως την κατοχή από το ξεκίνημα, κυκλοφόρησαν την μπάλα με υπομονή και με παιχνίδι από τα άκρα έψαξαν το γκολ, απέναντι σε έναν καλά οργανωμένο αμυντικά αντίπαλο, που περίμενε συνήθως στο μισό γήπεδο. Από σέντρα του Τουρκοχωρίτη από δεξιά, η κεφαλιά του Αγκοστίνιο πέρασε άουτ στο 6’.

Οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία κόντρα στην ροή του ματς, στο 21ο λεπτό. Με τον Ξενόπουλο να αποκρούει ενστικτωδώς με διπλή εντυπωσιακή επέμβαση, αρχικά την κεφαλιά του Γιαννίτση και ακολούθως την προβολή του Χατζή.

Στο 26’, ο Αγκοστίνιο έφυγε στην αντεπίθεση, σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Γιαννίτση, ενώ το νέο σουτ του Σερπέζη ήταν «χλιαρό» και κατέληξε στην αγκαλιά του Φαρμάκη. Τρία λεπτά αργότερα, από εκτέλεση φάουλ, ο Χατζής πήρε την κεφαλιά στην μικρή περιοχή αλλά ήταν άστοχος.

Ακολούθησε η πολύ ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Ταβάρες στο 32’, από την γωνία της μεγάλης περιοχής και αριστερά, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ. Ενώ το σουτ του Χατζή από το ύψος του πέναλτι, κατέληξε στην αγκαλιά του Ξενόπουλου, στο 41ο λεπτό. Με τον Ταβάρες να πατάει περιοχή στο 44’, να κάνει το παράλληλο γύρισμα αλλά να μην υπάρχει παίκτης του Παναθηναϊκού Β να κάνει την προβολή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής μπήκε πιο δυνατά και πίεσε ψηλά, καταφέρνοντας να ελέγξει και τον ρυθμό. Ωστόσο, ήταν το Τριφύλλι εκείνο που κατέγραψε την μεγαλύτερη ευκαιρία, στο 59’. Όταν από μακρινό σουτ του Προδρομίτη η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Σαρδέλης άνοιξε το κοντρόλ και έδωσε την δυνατότητα στον Φαρμάκη να μπλοκάρει.

Μάλιστα, ο Ηρακλής πήρε και το προβάδισμα στο 61’, με το συρτό σουτ του Κάσας να αιφνιδιάζει τον Ξενόπουλο και να καταλήγει στην δεξιά γωνία της εστίας του. Αντιθέτως ο Ταβάρες σπατάλησε μια καλή αντεπίθεση, έξι λεπτά μετά, καθώς σούταρε αδύναμα από πλάγια και αριστερά της περιοχής.

Ο Σωτήρης Αντωνίου άλλαξε το σύστημα της ομάδας του στη συνέχεια σε 3-5-2, βάζοντας παράλληλα τους Φουρτάδο και Μπιλάλ, αλλά ο Παναθηναϊκός Β δεν κατάφερε να γίνει ουσιαστικά απειλητικός παρά και τις νέες αλλαγές του.

Με τους γηπεδούχους να αμύνονται αποτελεσματικά, να «παίζουν» και με τον χρόνο σε πολλές περιπτώσεις και να κρατούν το υπέρ τους αποτέλεσμα. Αφού ο Φαρμάκης βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε την σέντρα του Μπιλάλ από αριστερά για τον Φουρτάδο, αλλά και το σουτ του πρώτου από την περιοχή, στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Ηρακλής Λάρισας: Φαρμάκη, Γκαλίτσιος, Κάσας (90’+5’ Μπαμης), Χατζής, Λίταινας, Τσουμάνης, Γκουγκούδης, Γιαννίτσης, Τσουμάνης (90’ Μπόσιο), Τασιούλης (70’ Λεσάι), Καμπέρης.

Παναθηναϊκός Β: Ξενόπουλος, Τουρκοχωρίτης (68’ Μπιλάλ), Προδρομίτης, Σιδεράς, Μαρτίνης (67’ Φουρτάδο), Σερπέζης, Βουτσάς, Ταβάρες, Αθανασακόπουλος (60’ Εμπό), Σαρδέλης (77’ Κρυπαράκος), Αγκοστίνιο (77’ Καρβούνης).