Ο Γιάννης Βονόρτας είναι γεννημένος τον Ιούνιο του 1960 στην Πολωνία από Έλληνες γονείς. Το 1977, σε ηλικία 17 ετών έκανε το ξεκίνημά του στην Κ 17 του Παναθηναϊκού ως επιλογή του Κάζιμιρ Γκόρσκι.

Πολύ σύντομα με υπόδειξη του γενικού αρχηγού, Φραγκίσκου Σούρπη, γίνεται μέλος της πρώτης ομάδας, αρχικά ως ερασιτέχνης, ενώ το 1982 υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, που συνοδεύεται και από την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ακολουθούν ο δανεισμός στο Αιγάλεω για έναν χρόνο και η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής ενώ επιστρέφει στον Παναθηναϊκό όπου μένει από το 1983 έως το 1987, πανηγυρίζοντας δύο νταμπλ και φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης.

Στην συνέχεια ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού Β’ αγωνίζεται για δυο χρόνια στην Α’ Εθνική με τον Λεβαδειακό και μετά για άλλα τρία στον Παναργειακό, αυτή την φορά στην Β’ Εθνική.

Ένας σοβαρός τραυματισμός του σε αγώνα τον οδηγεί στο τέλος της επαγγελματικής του καριέρας για να αποφοιτήσει από τα ΤΕΦΑΑ και να ξεκινήσει το 1993 την προπονητική, σε επίπεδο Ακαδημιών, έως το 2005. Όταν και εντάσσεται στο προπονητικό επιτελείο της Ακαδημίας του Συλλόγου όπου και παραμένει μέχρι το 2011.

Αμέσως μετά έρχεται η αναβάθμιση του, αρχικά ως μέλος του προπονητικού επιτελείου της πρώτης ομάδας και στη συνέχεια μέσω της θέσης του πρώτου προπονητή, το 2013. Ενώ συνεχίζει ως συνεργάτης προπονητής και πάλι έως το 2017.

Μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό έρχεται η πρόσληψη από την ΕΠΟ ως εκπαιδευτής των σχολών προπονητικής έως τον Ιούλιο 2021 που ανέλαβε τα «ηνία» της δεύτερης ομάδας.

Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητικής UEFA PRO και διπλώματος εκπαιδευτή προπονητικής ποδοσφαίρου UEFA.