ΠΡΟΕΔΡΟΣ

M.MAVROKOUKOULAKIS 

ΜΑΝΟΣ ΜΑΥΡΟΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός, Μάνος Μαυροκουκουλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Απόφοιτος της Σχολής Εμποροπλοιάρχων Ύδρας, έφτασε μέχρι το βαθμό του αρχιπλοίαρχου στο Εμπορικό Ναυτικό, ενώ επί σειρά ετών υπήρξε κυβερνήτης σε πλοίο υποβρυχίων δραστηριοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού. Αργότερα δραστηριοποιήθηκε στο ναυτιλιακό τομέα ως διευθυντής και εκπρόσωπος διεθνούς ναυτιλιακής εταιρίας.

Το 1974 ήρθε η πρώτη εμπλοκή του στα διοικητικά του Παναθηναϊκού μετέχοντας σε επιτροπή εξεύρεσης πόρων του συλλόγου. Τη σεζόν 1977-78, με τον Παναθηναϊκό να κατακτά το νταμπλ, ήταν έφορος του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η εμπειρία του στα διοικητικά του Παναθηναϊκού τον φέρνουν το 1979 μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της νεοσυσταθείσας Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός, θέση που διατήρησε έως το 1982. Είχε ενεργό ρόλο στην αποπεράτωση του έργου των αθλητικών εγκαταστάσεων της Παιανίας. Μετά από επταετή απουσία στο εξωτερικό για επαγγελματικές υποχρεώσεις καλείται το 1989 να αναλάβει χρέη αντιπροέδρου, διευθύνοντος συμβούλου και υπευθύνου διεθνών σχέσεων της Π.Α.Ε.. Διατήρησε τη θέση του έως το 2000.

Το 1999 χρίζεται UEFA delegate σε αγώνες ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αναβαθμίζεται σε Master delegate της UEFA με παρουσία σε πολλούς σημαντικούς αγώνες Champions League και τελικές φάσεις Euro, ενώ λίγα χρόνια αργότερα φτάνει στο βαθμό του FIFA Commissioner με παρουσία σε παγκόσμια Κύπελλα Ανδρών, Νέων, Εφήβων.

Επανήρθε στα διοικητικά δρώμενα της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός το καλοκαίρι του 2010 ως μέλος του Δ.Σ. -εκπροσωπώντας τον Ανδρέα Βγενόπουλο- θέση στην οποία παρέμεινε έως το φθινόπωρο του 2011. Επέστρεψε στο Δ.Σ. το Νοέμβριο του 2016 καταλαμβάνοντας τη θέση του αντιπροέδρου. Στις 21 Απριλίου 2017 εκλέχθηκε πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της Π.Α.Ε.