Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την πρόσληψη του Θόδωρου Ελευθεριάδη ως τεχνικού υπεύθυνου και συντονιστή του αναπτυξιακού προγράμματος της ακαδημίας του συλλόγου. Ο κ. Ελευθεριάδης θα αναλάβει επίσημα τα νέα καθήκοντά του μετά το πέρας των εφετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων των τμημάτων υποδομής.

Ο Θόδωρος Ελευθεριάδης γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 1969 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και κάτοχος διπλώματος UEFA Pro της ΕΠΟ, ενώ έχει θητεύσει με επιτυχία κατά σειρά στις ακαδημίες του Ηρακλή, του ΠΑΟΚ, στα κλιμάκια της Εθνικής ομάδας και στην ακαδημία του Ολυμπιακού.

«Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον κ. Αλαφούζο όσο και τον διευθυντή της ακαδημίας, Τάκη Φύσσα, τον οποίο γνωρίζω από την προηγούμενη θητεία μου στην Εθνική ομάδα και ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ήρθα στον Παναθηναϊκό.

Με ενδιαφέρουν τρία πράγματα για την ακαδημία αυτού του μεγάλου συλλόγου. Το πρώτο είναι να σεβαστώ και εγώ την ιστορία της ακαδημίας του Παναθηναϊκού αλλά και την ιστορία του συλλόγου συνολικά, γιατί αυτή η ακαδημία μετράει πάνω από 20 χρόνια ιστορίας που την έκανε γνωστή παντού με τους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στην πρώτη ομάδα. Το δεύτερο είναι να βοηθήσω όσο μπορώ στην πιο γρήγορη εξέλιξη και ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών της ακαδημίας ώστε να βρεθούν στο ρόστερ της πρώτης ομάδας. Το τρίτο είναι να γίνει ο Παναθηναϊκός ξανά ανταγωνιστικός και να κατακτήσει την κορυφή.

Χρειάζεται πολλή δουλειά στην καθημερινότητα. Εκεί σημασία δεν έχουν τόσο οι τίτλοι και η ιεραρχία αλλά η συνεργασία και το οικογενειακό κλίμα που απ΄ ό,τι μου έχει πει ο Τάκης Φύσσας είναι βασικό συστατικό του πλάνου του Παναθηναϊκού. Τα κομμάτια της εκπαίδευσης των προπονητών και των παικτών, της ανίχνευσης νέων ποδοσφαιριστών, της συνεργασίας με τις πράσινες σχολές ποδοσφαίρου είναι αναπόσπαστα τμήματα του σχεδίου μας.

Είμαστε σε ένα πολύ μεγάλο κλαμπ και το κλαμπ πρέπει να είναι ανταγωνιστικό. Εγώ ήρθα εδώ για να το πετύχουμε αυτό», δήλωσε ο Θόδωρος Ελευθεριάδης μετά την πρόσληψή του.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της ακαδημίας του Παναθηναϊκού, Τάκης Φύσσας τοποθετήθηκε σχετικά με την πρόσληψη του κ. Ελευθεριάδη.«Να ευχαριστήσω τον Θόδωρο Ελευθεριάδη για την προτίμησή του να έρθει στον Παναθηναϊκό και γενικότερα για τη στάση του σε όλη τη διάρκεια των συζητήσεων μας. Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε αυτά που θα βάλουμε ως στόχο. Θα πηγαίνουμε βήμα – βήμα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ακαδημία ανταγωνιστική, η οποία θα σταθεί στο ύψος της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα ως διευθυντής της ακαδημίας συζητώντας μαζί με τον Νίκο Λυμπερόπουλο θέσαμε ως στόχο να κινούμαστε όλοι μαζί γιατί είναι ο μόνος τρόπος να πετύχουμε. Θέλουμε να είμαστε ένα με την πρώτη ομάδα, να προχωράμε σε κοινή κατεύθυνση προς όφελος του Παναθηναϊκού μας», είπε ο διευθυντής της ακαδημίας του Παναθηναϊκού..