ΜΕΛΗ Δ.Σ.

Στράτος Σωπήλης


Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

 SOPILIS

Γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Απόφοιτος του Law School of Economics με γνώση αγγλικής και ιταλικής γλώσσας, ασχολήθηκε επιχειρηματικά για 35 συναπτά έτη στους τομείς της ένδυσης και των cosmetics. Η πρώτη επαφή του με τον Παναθηναϊκό ήρθε το 1973 όταν εντάχθηκε στην εφηβική ομάδα ποδοσφαίρου του συλλόγου. Έμεινε έως το 1975 παίζοντας και στην πρώτη ομάδα. Παραγοντικά με τον Παναθηναϊκό ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 2010 αναλαμβάνοντας την προεδρία στο ΤΑΑ. Το 2011 έγινε μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ ως αντιπρόεδρος όπου παρέμεινε έως τον Απρίλιο του 2017, ενώ από το 2012 έως τον Απρίλιο του 2017 έγινε και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ. Επίσης είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Greenteam. Διετέλεσε για πέντε μήνες αντιπρόεδρος της Super League το 2014. Επανήρθε στο Δ.Σ. της ΠΑΕ και στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στις 29 Σεπτεμβρίου 2017.


 

Γιάννης Αλαφούζος


Μέλος Δ.Σ.

Alafouzos

Ο Γιάννης Αλαφούζος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Ναυτιλία και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ως φίλαθλος και φίλος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ο Γιάννης Αλαφούζος στήριξε το 2008 την Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση που στόχευε στο άνοιγμα της Π.Α.Ε. σε λοιπούς μετόχους. Τον Μάιο του 2012, ίσως στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του Συλλόγου, έδωσε λύση στο διοικητικό αδιέξοδο μέσα από την Ίδρυση της μη κερδοσκοπικής εταιρίας λαϊκή βάσης, την  «Παναθηναϊκή Συμμαχία», ενός οράματος που έγινε πραγματικότητα μέσα από την ανάπτυξη του σχεδίου συμμετοχής των φιλάθλων στη διοίκηση της ομάδας.

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανέλαβε Πρόεδρος της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ τον Σεπτέμβριο του 2012  με στόχο να επιτύχει την αναδιοργάνωση και εξυγίανση του Συλλόγου και να δώσει νέα ώθηση στην ομάδα εντός και εκτός Ελλάδας. Επί Προεδρίας του ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ απέκτησε, για πρώτη φορά στην ιστορία του, ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο, το "Γεώργιος Καλαφάτης", στο οποίο λειτουργεί και η Ακαδημία που τροφοδοτεί την ομάδα με νέα ταλέντα. Επίσης, επί των ημερών του ο σύλλογος κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 2014. Το 2013 ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ επανήλθε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» το πρώτο ποδοσφαιρικό  γήπεδο της Αθήνας, άρρηκτα συνδεδεμένο με  την ιστορία του τόπου από το 1922. Το καλοκαίρι του 2016 ξεκίνησε το μεγάλο έργο της σταδιακής ανακατασκευής της Λεωφόρου, καθώς σταθερή επιθυμία του Προέδρου είναι η ιστορική έδρα της ομάδας να αποκτήσει νέα ταυτότητα που θα στεγάσει την  ομάδα στη νέα εποχή.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δραστηριοποιηθεί στην αγορά αθλητικών δικαιωμάτων για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο ενώ την τηλεοπτική περίοδο 2009-2010 δημιούργησε την πιο πλούσια ζώνη αθλητικού προγράμματος στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση με περιεχόμενο όπως το ελληνικό ποδόσφαιρο – Superleague, την Euroleague, την Primera Division, το NBA και το MOTOGP.  Το 2010 δημιούργησε το WOOP που αποτέλεσε τότε την πρώτη αθλητική ιστοσελίδα με player σε high defintion για livestreaming και on demand θέαση.  Το 2014 αγόρασε τον Sport FM που κατέχει την πρώτη θέση  ανάμεσα στα αθλητικά ραδιόφωνα της χώρας καθώς και το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ που αποτελεί «φυτώριο» δημοσιογράφων την τελευταία εικοσαετία.

Ο αθλητισμός είχε καθοριστική θέση στη ζωή του Γιάννη Αλαφούζου από τα νεανικά του χρόνια. Ως φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης υπήρξε αθλητής του στίβου στις κούρσες των 100μ. ενώ μέσα από την ενασχόλησή του με την ιστιοπλοΐα έχει αποσπάσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, όπως την 3η  θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας του 1979 στο Ηνωμένο Βασίλειο, την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας του 1980 στη Νορβηγία και  επί τέσσερα συναπτά έτη την  1η θέση  στους Διεθνείς Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες Ανοιχτής Θαλάσσης στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος αποφοίτησε το 1979 από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με ειδικότητα στην Ιστορία και τα Οικονομικά.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στον χώρο της Ναυτιλίας το 1981, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην οικογενειακή ναυτιλιακή εταιρία Glafki (Hellas) Maritime Company, ενώ το 1989 ίδρυσε τον Όμιλο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ΣΚΑΪ που εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην Ελλάδα. Με ναυαρχίδα την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ συνέχισε με πλήθος ραδιοφωνικών σταθμών μουσικού και αθλητικού περιεχομένου αλλά και ιστοσελίδες, όλα με ηγετική θέση στον χάρτη των Μ.Μ.Ε.

Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. 


 

Παντελής Αναστασόπουλος


Μέλος Δ.Σ.

anastasopoulos

Ο Παντελής Αναστασόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Φοίτησε στο πειραματικό μουσικό γυμνάσιο - λύκειο Παλλήνης και σπούδασε στο τμήμα μουσικών σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό στη Mουσικολογία. Ειναι κάτοχος επίσης διπλώματος αρμονίας και αντίστοιξης και είναι συνθετης. Το 2007 δημιούργησε το ραδιόφωνο Greenvoice fm, την πρώτη «πράσινη» φωνή στα fm. Από το 2018 είναι ο εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Εθνικής Ένωσης Ελλήνων Αμερικής (NHSA). Είναι μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ από τον Απρίλιο του 2018.

 


 

Γιάννης Παναγιωτίδης


Μέλος Δ.Σ.

 PANAGIOTIDIS

Είναι Πολιτικός Μηχανικός με αρχικές σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το DereeCollege και στη συνέχεια με M.Sc. από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (M.I.T.).  Δραστηριοποιείται στο χώρο των ακινήτων (ανάπτυξη και χρηματοδότηση) έχοντας συνεργαστεί με πολλές εταιρίες συμβούλων ακινήτων, κατασκευαστικές εταιρίες, εταιρίες ανάπτυξης ακινήτων κα.  Διατέλεσε από το 2005 έως το 2009 Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε., ενώ ήταν μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας Ανάπτυξης της Εκκλησιαστικής Περιουσίας από το 2013 μέχρι πρόσφατα.  Στον Παναθηναϊκό έχει υπό την εποπτεία του το Γήπεδο «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ» και το project της Διπλής Ανάπλασης.


 

Παναγιώτης Μπόμης


Μέλος Δ.Σ. Παναθηναϊκού Α.Ο.

 Bomis

Ο Παναγιώτης Μπόμης γεννήθηκε το 1977 και είναι Διευθύνων Σύμβουλος στη DPG Digital Media. Μπήκε στο στίβο των ελληνικών media αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το London School of Journalism το 1997, ενώ έχει διατελέσει στο παρελθόν και CEO των Παναθηναϊκών Εκδόσεων. Έχει παράσχει τις υπηρεσίες του εκτελώντας καθήκοντα Business Manager τα πρώτα δύο χρόνια λειτουργίας της DPG Digital Media, ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε με την TIME Inc αφού με τον τίτλο του Chief Web Officer «έστησε» στην Ελλάδα για λογαριασμό της Olive Media τις ψηφιακές εκδόσεις του «Fortune», του «in Style» και του «People». Διατέλεσε Γενικός Διευθυντής στο CNN Ελλάδας, ενώ έχει υπάρξει και διευθυντής επικοινωνίας στη ΚΑΕ Παναθηναϊκός το 2006. Από  τον Ιούνιο του 2018 είναι Γενικός Γραμματέας του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, ενώ ταυτόχρονα είναι και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου Ελλάδας. 

 


 

Χρήστος Πλιάτσικας


Μέλος Δ.Σ.

Pliatsikas.jpg

Γεννήθηκε το 1958 και είναι σήμερα Αναπληρωτής Διοικητής και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός». Σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Concordia στο Montreal και απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο M.B.A. από το Πανεπιστήμιο McGill. Εχει διατελέσει μεταξύ άλλων Ανώτατο Στέλεχος Διοίκησης και Διεθνών Δραστηριοτήτων στην Εμπορική Τράπεζα και  Υποδιευθυντής της Royal Bank of Canada ενώ στο βιογραφικό του συμπεριλαμβάνονται πλήθος διεθνών συνεργασιών, επιστημονικών και πολιτικών ενδιαφερόντων και ασχολιών.