ΜΕΛΗ Δ.Σ.

Βασίλης Κωνσταντίνου


Αντιπρόεδρος

 kOSTANTINOU

Γεννήθηκε το 1947 στο Μαρούσι. Από τα 17 του εντάχθηκε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, όντας ένας από τους πλέον ταλαντούχους τερματοφύλακες της εποχής. Μετά από πέντε κατακτήσεις Πρωταθλημάτων, συμμετοχή στην ομάδα που έφτασε έως το Γουέμπλεϊ το 1971, 302 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα και 19 συναπτά έτη στον Παναθηναϊκό, έφυγε το 1983 με προορισμό τον ΟΦΗ όπου και έκλεισε την ποδοσφαιρική καριέρα του ένα χρόνο αργότερα. Διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του συνδέσμου παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού. Τη σεζόν 2012-13 διατέλεσε γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος. Από το 2012 είναι μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ, κατέχοντας τη θέση του πρώτου αντιπροέδρου.


 

Γιάννης Αλαφούζος


Μέλος Δ.Σ.

Alafouzos

Ο Γιάννης Αλαφούζος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Ναυτιλία και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ως φίλαθλος και φίλος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ο Γιάννης Αλαφούζος στήριξε το 2008 την Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση που στόχευε στο άνοιγμα της Π.Α.Ε. σε λοιπούς μετόχους. Τον Μάιο του 2012, ίσως στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του Συλλόγου, έδωσε λύση στο διοικητικό αδιέξοδο μέσα από την Ίδρυση της μη κερδοσκοπικής εταιρίας λαϊκή βάσης, την  «Παναθηναϊκή Συμμαχία», ενός οράματος που έγινε πραγματικότητα μέσα από την ανάπτυξη του σχεδίου συμμετοχής των φιλάθλων στη διοίκηση της ομάδας.

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανέλαβε Πρόεδρος της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ τον Σεπτέμβριο του 2012  με στόχο να επιτύχει την αναδιοργάνωση και εξυγίανση του Συλλόγου και να δώσει νέα ώθηση στην ομάδα εντός και εκτός Ελλάδας. Επί Προεδρίας του ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ απέκτησε, για πρώτη φορά στην ιστορία του, ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο, το "Γεώργιος Καλαφάτης", στο οποίο λειτουργεί και η Ακαδημία που τροφοδοτεί την ομάδα με νέα ταλέντα. Επίσης, επί των ημερών του ο σύλλογος κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 2014. Το 2013 ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ επανήλθε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» το πρώτο ποδοσφαιρικό  γήπεδο της Αθήνας, άρρηκτα συνδεδεμένο με  την ιστορία του τόπου από το 1922. Το καλοκαίρι του 2016 ξεκίνησε το μεγάλο έργο της σταδιακής ανακατασκευής της Λεωφόρου, καθώς σταθερή επιθυμία του Προέδρου είναι η ιστορική έδρα της ομάδας να αποκτήσει νέα ταυτότητα που θα στεγάσει την  ομάδα στη νέα εποχή.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δραστηριοποιηθεί στην αγορά αθλητικών δικαιωμάτων για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο ενώ την τηλεοπτική περίοδο 2009-2010 δημιούργησε την πιο πλούσια ζώνη αθλητικού προγράμματος στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση με περιεχόμενο όπως το ελληνικό ποδόσφαιρο – Superleague, την Euroleague, την Primera Division, το NBA και το MOTOGP.  Το 2010 δημιούργησε το WOOP που αποτέλεσε τότε την πρώτη αθλητική ιστοσελίδα με player σε high defintion για livestreaming και on demand θέαση.  Το 2014 αγόρασε τον Sport FM που κατέχει την πρώτη θέση  ανάμεσα στα αθλητικά ραδιόφωνα της χώρας καθώς και το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ που αποτελεί «φυτώριο» δημοσιογράφων την τελευταία εικοσαετία.

Ο αθλητισμός είχε καθοριστική θέση στη ζωή του Γιάννη Αλαφούζου από τα νεανικά του χρόνια. Ως φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης υπήρξε αθλητής του στίβου στις κούρσες των 100μ. ενώ μέσα από την ενασχόλησή του με την ιστιοπλοΐα έχει αποσπάσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, όπως την 3η  θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας του 1979 στο Ηνωμένο Βασίλειο, την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας του 1980 στη Νορβηγία και  επί τέσσερα συναπτά έτη την  1η θέση  στους Διεθνείς Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες Ανοιχτής Θαλάσσης στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος αποφοίτησε το 1979 από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με ειδικότητα στην Ιστορία και τα Οικονομικά.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στον χώρο της Ναυτιλίας το 1981,  αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην οικογενειακή ναυτιλιακή εταιρία Glafki (Hellas) Maritime Company, ενώ το 1989 ίδρυσε τον Όμιλο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ΣΚΑΪ που εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην Ελλάδα. Με ναυαρχίδα την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ συνέχισε με πλήθος ραδιοφωνικών σταθμών μουσικού και αθλητικού περιεχομένου αλλά και ιστοσελίδες, όλα με ηγετική θέση στον χάρτη των Μ.Μ.Ε.

Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. 


 

Αγησίλαος Τουμαζάτος


Μέλος Δ.Σ.

 TOUMAZATOS1

Γεννήθηκε το 1969 στον Πειραιά. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διατέλεσε ανώτατο διευθυντικό στέλεχος στην πολυεθνική εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων «Deloitte» έχοντας την ευθύνη για την παροχή υπηρεσιών στον τομέα του Financial Management σε πληθώρα εταιρειών και κλάδων της αγοράς, ενώ κατείχε διευθυντικές θέσεις σε μεγάλες εταιρίες στον τομέα της βιομηχανίας και του εμπορίου. Έχει ιδιαίτερη εμπειρία στην διαχείριση των οικονομικών, στην αναδιοργάνωση εταιρειών και στην υλοποίηση επιχειρησιακών στόχων. Έτυχε διεθνών διακρίσεων όπως το βραβείο «DeloitteCFOGlobalExcellenceAwards 2012» και το βραβείο «InternationalSAPA.GSAPPHIRE 2008». Στον Παναθηναϊκό ανέλαβε τον Ιούνιο του 2013 χρέη Γενικού Διευθυντή της ΠΑΕ.


 

Γιάννης Παναγιωτίδης


Μέλος Δ.Σ.

 PANAGIOTIDIS

Ο Γιάννης Παναγιωτίδης είναι Πολιτικός Μηχανικός με αρχικές σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το DereeCollege και στη συνέχεια με M.Sc. από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (M.I.T.).  Δραστηριοποιείται στο χώρο των ακινήτων (ανάπτυξη και χρηματοδότηση) έχοντας συνεργαστεί με πολλές εταιρίες συμβούλων ακινήτων, κατασκευαστικές εταιρίες, εταιρίες ανάπτυξης ακινήτων κα.  Διατέλεσε από το 2005 έως το 2009 Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε., ενώ ήταν μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας Ανάπτυξης της Εκκλησιαστικής Περιουσίας από το 2013 μέχρι πρόσφατα.  Στον Παναθηναϊκό έχει υπό την εποπτεία του το Γήπεδο «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ» και το project της Διπλής Ανάπλασης.


 

Δημήτρης Μπαλτάκος


Πρόεδρος Παναθηναϊκού Α.Ο. & Μέλος Δ.Σ.

 baltakos

Ο Δημήτρης Μπαλτάκος είναι απόφοιτος του Σχολείου ΟΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού και Αξιωματικός Επιχειρήσεων και Εκπαίδευσης στην αντιτρομοκρατική Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ. Έχει ειδικευθεί στην Διαχείριση Κρίσεων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και στην σχεδίαση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Ειδικών Δυνάμεων της U.S. Special Operations Command. Έχει εργαστεί σε Tier 1 δικηγορική εταιρεία στο Λονδίνο και στο International Centre for the Study of Radicalization του Πανεπιστημίου Kings College London και Georgetown. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Επίσης, έχει  σπουδάσει στο Department of War Studies, King’s College London (Στρατηγική & Πόλεμος) και στο London School of Economics (Νομικά). Είναι στην διαδικασία εκπόνησης διδακτορικού Διεθνούς Δικαίου & Στρατηγικής, στα πλαίσια του οποίου διεξάγει έρευνα ως Research Fellow στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Είναι ο νεότερος Έλληνας που έχει ολοκληρώσει τον τριαθλητικό αγώνα υπερ-αποστάσεων IRONMAN, Φρανκφούρτη-Ιούλιος 2009.


 

Δημήτρης Γούναρης


Μέλος Δ.Σ.

 GOUNARIS

Γεννήθηκε στο Χαλάνδρι Αττικής. Από μικρός εντάχθηκε στο οργανωμένο κομμάτι της «Θύρας 13» και αποτέλεσε ιδρυτικό στέλεχος της ΠΑ.ΛΕ.ΦΙ.Π., της οποίας παραμένει μέχρι και σήμερα μέλος. Μετείχε για ένα διάστημα στην πρώτη διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός το 1979, ήταν ξανά μέλος του διοικητικού συμβουλίου το 2000 και επανέκαμψε στη διοίκηση από το καλοκαίρι του 2012. Σε επαγγελματικό επίπεδο είναι ελεύθερος επαγγελματίας.