ΜΕΛΗ Δ.Σ.

Στράτος Σωπήλης


Διευθύνων Σύμβουλος & Β' Αντιπρόεδρος

SOPILIS

Γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Απόφοιτος του Law School of Economics με γνώση αγγλικής και ιταλικής γλώσσας, ασχολήθηκε επιχειρηματικά για 35 συναπτά έτη στους τομείς της ένδυσης και των cosmetics. Η πρώτη επαφή του με τον Παναθηναϊκό ήρθε το 1973 όταν εντάχθηκε στην εφηβική ομάδα ποδοσφαίρου του συλλόγου. Έμεινε έως το 1975 παίζοντας και στην πρώτη ομάδα. Παραγοντικά με τον Παναθηναϊκό ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 2010 αναλαμβάνοντας την προεδρία στο ΤΑΑ. Το 2011 έγινε μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ ως αντιπρόεδρος ενώ από το 2012 είναι Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ διατηρώντας και τη θέση του αντιπροέδρου στο Δ.Σ. Επίσης είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Greenteam. Διετέλεσε για πέντε μήνες αντιπρόεδρος της SuperLeague το 2014.


 

Αγησίλαος Τουμαζάτος


Γενικός Διευθυντής & Μέλος Δ.Σ.

 TOUMAZATOS1

 Γεννήθηκε το 1969 στον Πειραιά. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διατέλεσε ανώτατο διευθυντικό στέλεχος στην πολυεθνική εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων «Deloitte» έχοντας την ευθύνη για την παροχή υπηρεσιών στον τομέα του Financial Management σε πληθώρα εταιρειών και κλάδων της αγοράς, ενώ κατείχε διευθυντικές θέσεις σε μεγάλες εταιρίες στον τομέα της βιομηχανίας και του εμπορίου. Έχει ιδιαίτερη εμπειρία στην διαχείριση των οικονομικών, στην αναδιοργάνωση εταιρειών και στην υλοποίηση επιχειρησιακών στόχων. Έτυχε διεθνών διακρίσεων όπως το βραβείο «DeloitteCFOGlobalExcellenceAwards 2012» και το βραβείο «InternationalSAPA.GSAPPHIRE 2008». Στον Παναθηναϊκό ανέλαβε τον Ιούνιο του 2013 χρέη Γενικού Διευθυντή της ΠΑΕ.


 

Βασίλης Κωνσταντίνου


Α' Αντιπρόεδρος

 kOSTANTINOU

 Γεννήθηκε το 1947 στο Μαρούσι. Από τα 17 του εντάχθηκε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, όντας ένας από τους πλέον ταλαντούχους τερματοφύλακες της εποχής. Μετά από πέντε κατακτήσεις Πρωταθλημάτων, συμμετοχή στην ομάδα που έφτασε έως το Γουέμπλεϊ το 1971, 302 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα και 19 συναπτά έτη στον Παναθηναϊκό, έφυγε το 1983 με προορισμό τον ΟΦΗ όπου και έκλεισε την ποδοσφαιρική καριέρα του ένα χρόνο αργότερα. Διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του συνδέσμου παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού. Τη σεζόν 2012-13 διατέλεσε γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος. Από το 2012 είναι μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ, κατέχοντας τη θέση του πρώτου αντιπροέδρου.


 

Σάββας Παπαδόπουλος


Μέλος Δ.Σ.

 PAPADOPOULOS

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο ΕΜΠ και απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο (MSc) στη Διαχείριση Έργων (ProjectManagement) από το StanfordUniversity. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Τεχνικός Διευθυντής στην εταιρία FourlisHoldings, Διευθυντής Ανάπτυξης Καταστημάτων στην DixonsSouthEastEurope (πρώην Κωτσόβολος ΑΕ) και Διευθυντής Ανάπτυξης (GroupDevelopmentDirector) στην εταιρία BlueHouseDevelopment (privateequityfund). Είναι μέλος της διοίκησης του Παναθηναϊκού από την άνοιξη του 2012.


 

Γιάννης Παναγιωτίδης


Μέλος Δ.Σ.

 PANAGIOTIDIS

Ο Γιάννης Παναγιωτίδης είναι Πολιτικός Μηχανικός με αρχικές σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το DereeCollege και στη συνέχεια με M.Sc. από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (M.I.T.).  Δραστηριοποιείται στο χώρο των ακινήτων (ανάπτυξη και χρηματοδότηση) έχοντας συνεργαστεί με πολλές εταιρίες συμβούλων ακινήτων, κατασκευαστικές εταιρίες, εταιρίες ανάπτυξης ακινήτων κα.  Διατέλεσε από το 2005 έως το 2009 Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε., ενώ ήταν μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας Ανάπτυξης της Εκκλησιαστικής Περιουσίας από το 2013 μέχρι πρόσφατα.  Στον Παναθηναϊκό έχει υπό την εποπτεία του το Γήπεδο «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ» και το project της Διπλής Ανάπλασης.


 

Απόστολος Κασκάνης


Μέλος Δ.Σ.

KASKANIS

 Γεννήθηκε το 1962 στην Πρέβεζα. Απόφοιτος της σχολής Υπαξιωματικών και Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. τοποθετήθηκε σε αρκετές υπηρεσίες όπως στη διοίκηση του τμήματος δίωξης ναρκωτικών της Ηγουμενίτσας. Επί 12 χρόνια διετέλεσε επιτελικό στέλεχος μέχρι και Διευθυντής στην υποδιεύθυνση δίωξης ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ακολούθως τοποθετήθηκε Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας και εν τέλει αποστρατεύτηκε το 2013 με το βαθμό του Αντιστράτηγου. Στον Παναθηναϊκό ανέλαβε το 2014 καθήκοντα υπεύθυνου ασφάλειας αγώνων.


 

Δημήτρης Μπαλτάκος


Πρόεδρος Παναθηναϊκού Α.Ο. & Μέλος Δ.Σ.

 baltakos

Ο Δημήτρης Μπαλτάκος είναι απόφοιτος του Σχολείου ΟΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού και Αξιωματικός Επιχειρήσεων και Εκπαίδευσης στην αντιτρομοκρατική Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ. Έχει ειδικευθεί στην Διαχείριση Κρίσεων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και στην σχεδίαση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Ειδικών Δυνάμεων της U.S. Special Operations Command. Έχει εργαστεί σε Tier 1 δικηγορική εταιρεία στο Λονδίνο και στο International Centre for the Study of Radicalization του Πανεπιστημίου Kings College London και Georgetown. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Επίσης, έχει  σπουδάσει στο Department of War Studies, King’s College London (Στρατηγική & Πόλεμος) και στο London School of Economics (Νομικά). Είναι στην διαδικασία εκπόνησης διδακτορικού Διεθνούς Δικαίου & Στρατηγικής, στα πλαίσια του οποίου διεξάγει έρευνα ως Research Fellow στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Είναι ο νεότερος Έλληνας που έχει ολοκληρώσει τον τριαθλητικό αγώνα υπερ-αποστάσεων IRONMAN, Φρανκφούρτη-Ιούλιος 2009.


 

Μάνος Μαυροκουκουλάκης


Μέλος Δ.Σ.

 Mavrokoukoulakis

 


 

Δημήτρης Γούναρης


Μέλος Δ.Σ.

 GOUNARIS

 Γεννήθηκε στο Χαλάνδρι Αττικής. Από μικρός εντάχθηκε στο οργανωμένο κομμάτι της «Θύρας 13» και αποτέλεσε ιδρυτικό στέλεχος της ΠΑ.ΛΕ.ΦΙ.Π., της οποίας παραμένει μέχρι και σήμερα μέλος. Μετείχε για ένα διάστημα στην πρώτη διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός το 1979, ήταν ξανά μέλος του διοικητικού συμβουλίου το 2000 και επανέκαμψε στη διοίκηση από το καλοκαίρι του 2012. Σε επαγγελματικό επίπεδο είναι ελεύθερος επαγγελματίας.