Πρωταγωνιστής -για άλλη μια φορά, δυστυχώς- αλλά… αρνητικός ήταν και ο διαιτητής του παιχνιδιού, με τον Κύζα να μην καταλογίζει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λαζαρίδη στον Πέτριτς στο 78’. Ενώ και ο βοηθός του Σίπκας δεν πήγε πίσω, αφού… φαντάστηκε οφσάιντ, στο 6ο και το 29ο λεπτό, εναντίον Καρέλη και Μπεργκ αντίστοιχα…

Στα του ματς, σε ένα μάλλον μέτριο πρώτο ημίχρονο, οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να είχαν πάρει κεφάλι στο σκορ στο 42’, όταν ο Καρέλης έβγαλε με ωραία μπαλιά τον Αμπέντ τετ α τετ με τον Γκορμπούνοφ, αλλά το πλασέ του Αλγερινού μέσου ήταν πάνω στο σώμα του γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ήταν η σειρά του Ναπολεόνι να «νικηθεί» από τον Στιλ, μετά την μπαλιά «τρύπα» του Μπρίτο, με τον Άγγλο τερματοφύλακα να βγαίνει έγκαιρα και να παραχωρεί κόρνερ.

Στην επανάληψη, ο Ατρόμητος ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς, με τον Αμπέντ να κάνει λάθος στο κέντρο και τον Ναπολεόνι να «αδειάζει» Τριανταφυλλόπουλο και Πράνιτς για να πλασάρει στη συνέχεια τον Στιλ, κάνοντας το 1-0 στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης.

Μάλιστα, επτά λεπτά αργότερα, ο Ιταλός επιθετικός των Περιστεριωτών βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παναθηναϊκού…

Ο -υπηρεσιακός τεχνικός- Στιβ Ρούτερ αποφάσισε να… επέμβει στον αγώνα, ρίχνοντας στη μάχη αρχικά τον Ατζαγκούν και λίγο αργότερα τον Πέτριτς, αλλάζοντας παράλληλα και το σύστημα της ομάδας σε 4-3-3.

Η… δικαίωση ήρθε στο 72’, όταν ο Μπεργκ είδε τον Καρέλη να ετοιμάζεται να μπει στην αντίπαλη περιοχή από τα αριστερά, του έβγαλε την διαγώνια πάσα την κατάλληλη στιγμή και ο διεθνής επιθετικός με ωραίο πλασέ έφερε το ματς στα ίσια!

Ενώ η ολική επαναφορά για το «τριφύλλι» επετεύχθη έξι λεπτά πριν το τέλος, με τους Καρέλη και Μπεργκ να… αλλάζουν ρόλους -μετά το γέμισμα του Ατζαγκούν- τον πρώτο να «σερβίρει» και τον δεύτερο να επιστρέφει στα γκολ, διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό 1-2!

Έτσι, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος, έχοντας 22 βαθμούς και απέχοντας πέντε από την κορυφή, αλλά με ένα παιχνίδι περισσότερο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης (77’ Μπάλλας), Στόιτσεφ Μπ., Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Γοδόι, Ουσέρο, Γκαρσία, Μπρίτο (67’ Λημνιός), Μαρσελίνιο (84’ Στόιτσεφ Μ.), Ναπολεόνι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Βέμερ, Σάντσεθ, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Ζέκα, Λουντ (86’ Νάνο), Αμπέντ (60’ Ατζαγκούν), Νίνης (67’ Πέτριτς), Καρέλης, Μπεργκ.