Οι «πράσινοι», που ήθελαν να «τελειώσουν» όσο πιο γρήγορα το παιχνίδι, απείλησαν για πρώτη φορά την αντίπαλη εστία στο 16ο λεπτό, με τον Πράνιτς να κόβει την μπάλα έξω από την περιοχή των Βοιωτών και να σουτάρει με το αριστερό, αλλά τη μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βερέμκο…

Ωστόσο, επτά λεπτά αργότερα και μετά από ωραία κούρσα και γύρισμα του Κλωναρίδη προς τον Νίνη από τα δεξιά, ο δεύτερος ανατράπηκε από τον Τριποτσέρη. Μάλιστα, ήταν ο ίδιος ο διεθνής μέσος εκείνος που ανέλαβε την εσχάτη των ποινών, νικώντας τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού και κάνοντας το 1-0, στο 24’!

Ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» με την υπόθεση νίκη, μετά από τρία λεπτά, όταν ο Νίνης κέρδισε φάουλ στην δεξιά πλευρά, το εκτέλεσε και ο ανενόχλητος Ταυλαρίδης έκανε την «καρφωτή» κεφαλιά, σημειώνοντας έτσι το 2-0.

Στην επανάληψη το «τριφύλλι» ξεκίνησε εξίσου πιεστικά και είχε δυο καλές στιγμές, με τον δυνατό σουτ του Λουντ στο 47’ και την κεφαλιά του Νίνη στο 54ο λεπτό, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Φινλανδός μέσος έκανε ένα ακόμα σουτ εκτός περιοχής, χωρίς ωστόσο να νικήσει τον Βερέμκο.

Η καλύτερη φάση του Λεβαδειακού καταγράφηκε στο 66’, με τον Μαχαίρα να σουτάρει έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, αναγκάζοντας τον Κοτσόλη να πεταχτεί στην αριστερή του γωνία και να διώξει εντυπωσιακά με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Για να έρθει η… απάντηση από πλευράς γηπεδούχων στο 77ο λεπτό, με τον Κλωναρίδη να γίνεται κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και να εξαπολύει έναν «κεραυνό», με τον οποίο την έστειλε στο «γάμα» της εστίας του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Βερέμκο, για το 3-0!

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τέλους, ενώ στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης συγκαταλέγονται αφενός η επανεμφάνιση του Βέμερ -που μπήκε ως αλλαγή αντί του Μαρινάκη στην επανάληψη- με την ομάδα μετά από τον τραυματισμό του στο ματς με την Καμπάλα. Αφετέρου το ντεμπούτο σε επίσημο παιχνίδι του νεαρού Λάμπρου, ο οποίος αντικατέστησε τον Κλωναρίδη που τραυματίστηκε στη φάση όπου σκόραρε…

Πλέον, ο Παναθηναϊκός φιγουράρει στην πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου, με τρεις βαθμούς, ενώ Κέρκυρα και Παναχαϊκή ακολουθούν με έναν, με τον Λεβαδειακό να μην έχει κανένα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Μαρινάκης (57’ Βέμερ), Ταυλαρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Λαγός, Λουντ (70’ Καλτσάς), Πράνιτς, Νίνης, Κλωναρίδης (78’ Λάμπρου), Πέτριτς.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Βερέμκο, Ουόν, Τριποτσέρης, Μάγκας (76’ Ντομοβτσίσκι), Μουλόπουλος, Ρομέου (57’ Γιάχιτς), Μαχαίρας, Θέος, Χατζηλάμπρος, Μίνγκα, Μάρκοβιτς (57’ Μανωλάς).