Οι «πράσινοι» δεν κινδύνευσαν σχεδόν καθόλου στο πρώτο ημίχρονο και παράλληλα θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει στην εκπνοή, σε προσπάθειες των Καρέλη και Νίνη.

Ωστόσο, στην επανάληψη και μέσα σε πέντε λεπτά βρέθηκαν πίσω στο σκορ με δυο γκολ, πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα… Αρχικά ο Κουλς έδωσε στους Φλαμανδούς το προβάδισμα, ενώ ο Βάσκες με απευθείας εκτέλεση φάουλ και την… βοήθεια του σώματος του Βέμερ, έκανε το 2-0.

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου έψαξαν στη συνέχεια για το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, με τον Καρέλη μάλιστα να έχει και δοκάρι σε κεφαλιά στο 62ο λεπτό. Αντ’ αυτού, όμως, ήταν ο Ουλαρέ εκείνος που σκόραρε αργότερα τελικά, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός θα συμμετάσχει στα play off του Europa League, με την κλήρωση όπου θα μάθει τον αντίπαλό του να γίνεται την επόμενη Παρασκευή (07/08).

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ: Μπρουσές, Κουλς, Ντουάρτε, Μεσέλ, Ντε Μποκ, Σίμονς, Φόρμερ, Βάσκες (84’ Βάνακεν), Ντιρξ (66’ Μπολινιόλι), Ντε Σουτέρ (77’ Ουλαρέ), Ντιαμπί.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Κουτρουμπής (60’ Πέτριτς), Ζέκα, Λαγός, Νίνης (73’ Λουντ), Καρέλης (73’ Κλωναρίδης), Μπεργκ.