Επιστροφή στις εντός έδρας νίκες μετά από πέντε ανεπιτυχή αποτελέσματα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επικράτησε του Ατρόμητου με 2-0, στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής στη SuperLeagueΕλλάδα.

Πρωταγωνιστές για το «τριφύλλι» ήταν δυο συνονόματοι, με τον Λούκας Βιγιφάνιες να βάζει το πρώτο του γκολ με τον Παναθηναϊκό και να «φτιάχνει» ένα ακόμα και τον Λούκας Εβαντζελίστα να πετυχαίνει επίσης το παρθενικό του τέρμα με τους «πράσινους»…

Παράλληλα, ο Λέτο επέστρεψε στην αγωνιστική δράση για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, κάνοντας σήμερα το ντεμπούτο του με την ομάδα μας μετά από απουσία τεσσάρων ετών και γνωρίζοντας την αποθέωση κατά την είσοδό του στο ματς, ως αλλαγή!

Ξεκίνησε… φουριόζος

Στα του αγώνα, ο Παναθηναϊκός μπήκε… φουριόζος στην αναμέτρηση και ευτύχησε να προηγηθεί πριν ακόμα συμπληρωθεί το δεκάλεπτο, με τον Εβαντζελίστα. Παράλληλα, με πίεση ψηλά και αρκετό πάθος, οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι είχαν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν το προβάδισμά τους μέχρι οι δυο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια, αλλά δεν σκόραραν ξανά.

Οι Περιστεριώτες βελτίωσαν την απόδοσή τους μετά το ημίωρο, κράτησαν λίγο περισσότερο τη μπάλα, όμως σε όλο το 45λεπτο είχαν να επιδείξουν μόνο μια αξιόλογη φάση, με τον Γροντή.

Με την αύρα του Λέτο!

Στην επανάληψη, αντιθέτως, ήταν ο Ατρόμητος εκείνος που πήρε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά και έφτασε κοντά στην ισοφάριση, με τον Γροντή να πρωταγωνιστεί εκ νέου στην καλύτερη φάση της ομάδας του.

Ωστόσο, με την είσοδο του Λέτο στο παιχνίδι και την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2, οι «τριφυλλοφόροι» ανέκτησαν σταδιακά τον έλεγχο, «καθάρισαν» τη νίκη χάρη στο τέρμα του Βιγιαφάνιες στο 70’΄και έφτασαν κοντά σε ακόμα μεγαλύτερο σκορ, με τις δυο αλλαγές Λέτο και Μαμούτε να απειλούν την εστία του Μπάρκα…

ΣΚΟΡΕΡ: 8’ Εβαντζελίστα, 70’ Βιγιαφάνιες

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μαρινάκης, Τελάντερ, Μολέδο, Πράνιτς, Κουτρουμπής, Ζέκα, Εβαντζελίστα (67’ Λέτο), Βιγιαφάνιες, Βλαχοδήμος (46’ Καλτσάς), Μπεργκ (84’ Μαμούτε).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μπάρκας, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης (73’ Ουσέρο), Μπίτολο, Ούμπιντες, Γροντής (83’ Θεολόγου), Μπρίτο, Σουμπίνιο, Ματέι (80’ Παπαδόπουλος), Λε Ταλέκ.