Με το… δεξί ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του στη φετινή Super League, αφού επικράτησε με το εντυπωσιακό 3-0 του Λεβαδειακού στη Βοιωτία στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος.

Στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγονται αφενός το γεγονός πως η ομάδα μας είχε τρεις διαφορετικούς σκόρερ, με τον Γουακάσο μάλιστα να σκοράρει για πρώτη φορά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, καθώς επίσης και το ντεμπούτο του Εμποκού, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στην αναμέτρηση…

Εδική μνεία, επίσης, θα πρέπει να γίνει και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Ναμάσκο, ο οποίος με μια σειρά επεμβάσεων κατάφερε να μην «ξεφύγει» το σκορ, ενώ ο Μπεργκ μπορεί να μην σκόραρε -έχοντας δυο ακυρωθέντα γκολ ως οφσάιντ- όμως είχε συμμετοχή και στα τρία τέρματα του «τριφυλλιού»!

Απόλυτος κυρίαρχος!

Σε ότι αφορά το παιχνίδι, τώρα, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυνατά, πίεσε τον αντίπαλο του ψηλά και με την κατοχή της μπάλας δική του δεν δυσκολεύθηκε να δημιουργήσει φάσεις για γκολ. Κυρίως από τα αριστερά, αρχικά, αλλά στη συνέχεια και από τον άξονα.

Ο Λεντέσμα έκανε το 0-1 πριν ακόμα συμπληρωθούν δέκα λεπτά αγώνα, από τα 11 βήματα, διώχνοντας το όποιο άγχος υπήρχε, για να έρθει και το δεύτερο τέρμα από τον Γουακάσο λίγο μετά το ημίωρο και να «κλειδώσουν»… πρόωρα οι τρεις βαθμοί για την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι!

Ενδεικτικό της απόλυτης υπεροχής του Παναθηναϊκού είναι και το γεγονός ότι ο Λεβαδειακός έκανε μια… υποψία φάσης, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα να περνάει απευθείας άουτ.

Μια απ’ τα ίδια…

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι δεν… κατέβασαν ταχύτητα και «χτύπησαν» αυτή την φορά κυρίως από τα δεξιά, με τους Μέστο-Ιμπάρμπο να προκαλούν πολλά προβλήματα στους αντιπάλους τους.

Με την είσοδο του Λέτο, στο 66’, το σύστημα του Παναθηναϊκού άλλαξε σε 4-4-2 στην ευθεία, ενώ ο Αργεντινός κατάφερε να σημειώσει το πρώτο του φετινό τέρμα, δέκα λεπτά αργότερα, αρκετά εύκολα για την κλάση του…

Λεβαδειακός: Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Καλτσάς, Μαχαίρας (46’ Καραχάλιος), Ζεζίνιο, Γιακουμάκης (82’ Παππάς), Μπελγκαζουανί (65’ Βασιλείου), Μάντζιος.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Χουλτ, Ζέκα, Λεντέσμα (76’ Βιγιαφάνιες), Ιμπάρμπο (87’ Εμποκού), Λουντ (66’ Λέτο), Γουακάσο, Μπεργκ.