Συνδυάζοντας την εμφάνισή του στο ντέρμπι με κάκιστη απόδοση, ο Παναθηναϊκός έμεινε ακόμα πιο μακριά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα χάνοντας εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό με 3-0, σκορ μάλιστα που είχε ήδη διαμορφωθεί πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν ιδιαίτερα νευρικό και από τις δύο πλευρές με τον αγωνιστικό ρυθμό να λείπει και τα σκληρά μαρκαρίσματα να κυριαρχούν.

Ίσως η πιο κομβική για την εξέλιξη του αγώνα στιγμή να ήταν η χαμένη ευκαιρία του Λέτο στο 20’ όταν ο Αργεντίνος έφυγε μόνος από κάθετη του Βιγιαφάνιες, αλλά τον πρόλαβε ο Μποτία, ο οποίος ένα λεπτό αργότερα άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Φορτούνης.

Η συνέχεια για τον Παναθηναϊκό υπήρξε ακόμη χειρότερη. Χωρίς να μπορεί να απειλήσει φαινόταν ταυτόχρονα ιδιαίτερα ευάλωτος αμυντικά αφήνοντας ακάλυπτους χώρους. Έναν τέτοιο εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι στο 26’ μετατρέποντας μια αντεπίθεση σε γκολ για το 2-0 με τον Ελιουνούσι. Το «κακό» τρίτωσε ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου όταν ο Ιντέγιε και πάλι με κεφαλιά έπειτα από στημένη φάση (αυτή τη φορά φάουλ) διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός κέρδισε κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν περισσότερο απειλητικός από τον αντίπαλό του, μην καταφέρνοντας ωστόσο να πετύχει κάποιο γκολ για να ξαναμπεί στο παιχνίδι στις ελάχιστες ευκαιρίες που δημιούργησε.

Πιο «κλασική» από όλες ήταν φυσικά το πέναλτι, το οποίο καταλογίστηκε υπέρ του Βιγιαφάνιες στο 59’ και το οποίο εκτέλεσε άστοχα ο Λεντέσμα στέλνοντας την μπάλα άουτ ένα λεπτό αργότερα.

Ολυμπιακός: Καπίνο (65′ Λεάλι), Φιγκέιρας, Μποτία (71′ Βιάνα), Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Σεμπά, Φορτούνης, Ελιουνούσι, Ιντέγε (91′ Καρντόζο)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κουτρουμπής, Γουακάσο, Λεντέσμα, Ζέκα (56′ Λουντ), Βιγιαφάνιες, Εμποκού (46′ Χουλτ), Ιμπάρμπο, Λέτο (74′ Ρινάλντι)