Το εξαιρετικό γκολ του Λούκα Βιγιαφάνιες στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων δεν αρκούσε παρά μόνο για να «σώσει» έναν βαθμό για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος συνέχισε να προβληματίζει με την αγωνιστική του εικόνα μην καταφέρνοντας να κερδίσει ούτε στη Νέα Σμύρνη όπου ήρθε ισόπαλος με σκορ 1-1 με τον Πανιώνιο στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν σαν συνέχεια των… προηγούμενων, με τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζει την αστάθεια, την έλλειψη δημιουργίας και την γενικότερη δυστοκία των αγώνων που είχαν προηγηθεί. Ελάχιστα απειλητικός, κυρίως με προωθήσεις του Χουλτ από αριστερά από τις οποίες προέκυψαν ένα γυριστό σουτ του Λουντ μέσα από την περιοχή και ένα δυνατό ευθύβολο του Γουακάσο έξω από αυτήν και τα δύο όμως εκτός εστίας. Ο Πανιώνιος αισθάνθηκε σταδιακά την έλλειψη απειλής από μέρους του φιλοξενούμενου και βγήκε μπροστά καταφέρνοντας να δημιουργήσει αρκετές επικίνδυνες στιγμές (με πρωταγωνιστές τους Οικονόμου και Μασούρα)και να φτάσει μια ανάσα από το γκολ με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να υπερασπίζεται αποτελεσματικά στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα την εστία του.

Άλλος ρυθμός στο β’ ημίχρονο

Στην επανάληψη το παιχνίδι είχε τελείως διαφορετικό ρυθμό. Χαρακτηρίστηκε από γρήγορες μεταβάσεις από την άμυνα στην επίθεση και από τις δύο ομάδες και από αρκετές ευκαιρίες. Το «τριφύλλι» ξεκίνησε πιο απειλητικά και αυτή τη φορά κυρίως με προωθήσεις του Μέστο από δεξιά δημιουργούσε καταστάσεις στην περιοχή των γηπεδούχων. Πιο χαρακτηριστική από όλες το άστοχο τελείωμα του Μπεργκ σχεδόν εξ επαφής μετά από γύρισμα του Γουακάσο. Ο Πανιώνιος όμως ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με τον Ανσαριφάρντ να εκμεταλλεύεται κάθετη του Μασούντ, να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και να πλασάρει σωστά στο 71’. Ο Παναθηναϊκός, σε αντίθεση με προηγούμενους αγώνες, έδειξε κάποια αντίδραση και δημιούργησε φάσεις για να ισοφαρίσει, αφήνοντας βέβαια χώρους τους οποίους οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν δημιουργώντας κι άλλες ευκαιρίες. Τελικά, οι προσπάθειες των «πράσινων» ανταμείφθηκαν λίγο πριν το φινάλε, με τον «Βίγια» να κοντρολάρει εντυπωσιακά την βαθιά μπαλιά του Μέστο και να σουτάρει εύστοχα διαγώνια από το ύψος της μεγάλης περιοχής για τη διαμόρφωση του τελικού σκορ και αποτελέσματος που αφήνει τον Παναθηναϊκό χωρίς νίκη από τις 30 Οκτωβρίου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Γκιοάτα, Οικονόμου, Σαββίδης (90+2’ Αντωνιάδης), Κόρμπος, Μασούρας (71’ Ολαϊτάν), Ανσαριφάρντ (79’ Ενγκόνγκ), Μασούντ, Μπεν

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Μολέδο, Κουτρουμπής (87’ Ρινάλντι), Ιβανόφ (46’ Ρέις), Ζέκα, Γουακάσο (73’ Εμποκού), Χουλτ, Μέστο, Λουντ , Βιγιαφάνιες, Μπεργκ