Σε ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά παιχνίδια του τα τελευταία χρόνια, ο Παναθηναϊκός υποχρέωσε για 85 λεπτά τη γηπεδούχο Θέλτα σε ρόλο κομπάρσου και τους Ισπανούς φιλάθλους να δυσανασχετούν στην εικόνα της ομάδας τους να προσπαθεί να μην δεχθεί γκολ. Το «Τριφύλλι» έχασε σωρεία ευκαιριών και παράλληλα είχε να αντιμετωπίσει την απίθανη διαιτησία του Ιταλού Μπάντι, ο οποίος αρνήθηκε στο 66ο λεπτό πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού και αποβολή για τον Καμπράλ σε ανατροπή του Ιμπάρμπο.

Σαν να μην έφταναν αυτά στο τελευταίο πεντάλεπτο του 90λεπτου η Θέλτα κατόρθωσε να σκοράρει δύο φορές και να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε ήττα με 2-0.

Από την έναρξη της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός έδειξε ποιος θα είχε τον έλεγχο του αγώνα. Οι «Πράσινοι» κοντρόλαραν απόλυτα το ρυθμό της αναμέτρησης, έκλεισαν κάθε δίοδο προς την εστία του Στιλ και έκαναν τη Θέλτα να ψάχνει τρόπο να τους αντιμετωπίσει.

Στο 11’ ο Κουλιμπαλί σέντραρε αλλά η κεφαλιά του Μπεργκ στο πρώτο δοκάρι έστειλε τη μπάλα άουτ.Στο 25’ ο Ιμπάρμπο έβγαλε συρτή σέντρα, στο ύψος της περιοχής, για τον Λουντ που σούταρε με το δεξί αλλά η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα απ΄ το δεξί δοκάρι. Στο 27’ ο Ζέκα συνδυάστηκε με τον Μπεργκ αλλά το σουτ που πραγματοποίησε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μέσα από την περιοχή δεν είχε δύναμη και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας. Στο 29’ από το φάουλ του Λεντέσμα ο Σάμπα δεν βρήκε όπως θα ήθελε τη μπάλα στην προβολή που επιχείρησε και πέρασε άουτ.

Η κορυφαία ευκαιρία του αγώνα ήταν διπλή και προέκυψε στο 38′. Ο Μπεργκ έβγαλε τον Ιμπάρμπο απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει ενώ στη συνέχεια ο Κουλιμπαλί σούταρε για να αποκρούσει και πάλι ο Αλβαρες.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να πιέζει συνεχώς για να σκοράρει. Στο 55’ ο Ζέκα σέντραρε από δεξιά, ο Μπεργκ έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής υπέδειξε επιθετικό φάουλ του Σουηδού άσου. Ένα λεπτό αργότερα ο Κουλιμπαλί πήρε τη μπάλα από δεξιά πλάγια στη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά.

Στο 66’ ήρθε η καθοριστική λανθασμένη απόφαση του διαιτητή. Ο Λεντέσμα βρήκε έξοχα τον Ιμπάρμπο στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας και πριν ο Κολομβιανός σουτάρει από τα πέντε μέτρα, ο Καμπράλ τον έσπρωξε καθαρά ανατρέποντάς τον. Αντί πέναλτι και δεήυτερης κίτρινης κάρτας στον Καμπράλ, ο Ιταλός διαιτητής δεν υπέδειξε παράβαση!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Θέλτα αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα κάνοντας αλλαγές επιθετικογενών ποδοσφαιριστών. Οι αλλαγές απέδωσαν αφού στο 84′ ο νεοεισελθών Βας σέντραρε στην «πλάτη» της άμυνας του Παναθηναϊκού και ο Γκουιντέτι έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία της ισπανικής ομάδας στο παιχνίδι. Παρά το σοκ ο Παναθηναϊκός πλησίασε την ισοφάριση δύο λεπτά αργότερα όταν ο Μπεργκ σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο αφύλαχτος Ιμπάρμπο έπιασε κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλιά του Αλβάρες. Ό,τι δεν πέτυχε ο Ιμπάρμπο, το πέτυχε ο Βας στο 89′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ που αιφνιδίασε τον Στιλ.

Θέλτα: Αλβαρες, Μάγιο, Καμπράλ, Φοντάς, Τζόνι, Ντίαζ, Ερνάντεζ, Σένε (71’ Βας), Ρόσι (79’ Ασπας), Ναράνχο (60’ Σίστο), Γκουιντέτι.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής (85’ Εμποκού), Σάμπα, Μολέδο, Κουλιμπαλί, Ζέκα, Λεντέσμα, Λουντ, Ιμπάρμπο, Βιγιαφάνες, Μπεργκ.