Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός δεν κατόρθωσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε και έτσι «κόλλησε» στο 0-0 απέναντι στον Ηρακλή στην πρώτη αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι του. Μάλιστα ο 19χρονος Θόδωρος Μίγγος αποτέλεσε την έκπληξη στην 11άδα, πραγματοποιώντας -με θετικό πρόσημο κατά κοινή ομολογία- το ντεμπούτο του με τη φανέλα της πρώτης ομάδας του «Τριφυλλιού».

Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι είχε τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και με υψηλό ποσοστό κατοχής μπάλας έκλεισε τον Ηρακλή στα καρέ του. Χάθηκαν πάλι αρκετές κλασικές ευκαιρίες με κύριο εκφραστή τον Πατρίτσιο Ρινάλντι, ο οποίος απώλεσε τη δυνατότητα να πετύχει το πρώτο γκολ του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Αργεντινός έχασε τρία τετ α τετ. Από κοντά και οι Ιμπάρμπο, Ιβανόφ, Κουτρουμπής, Βιγιαφάνιες που επίσης έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ.

Οι «Πράσινοι» δεν απειλήθηκαν από τον Ηρακλή που αρκέστηκε στην προσπάθεια να μη δεχθεί γκολ και είχε την προσοχή στραμμένη σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα στην άμυνα.

Στο τελευταίο διάστημα του αγώνα ο προπονητής του Παναθηναϊκού έριξε στο παιχνίδι τους Μπεργκ, Λουντ, Λέτο σε μια προσπάθεια να κάνει την τελική προσπάθεια για τη νίκη αλλά ούτε αυτές οι κινήσεις έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συν τοις άλλοις ο Παναθηναϊκός αδικήθηκε από την απόφαση του διαιτητή Καραντώνη στο 38ο λεπτό να μην υποδείξει πέναλτι σε ανατροπή του Εμποκού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Χουχούμης, Ρέις, Μίγγος (68’ Λουντ), Ιμπάρμπο, Βιγιαφάνιες, Εμποκού (74’ Μπεργκ), Ρινάλντι (63’ Λέτο).

Ηρακλής: Περνίς, Κυριακίδης, Βοσνακίδης, Ρούσσος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος (81’ Μπλέτσας), Πασάς (64’ Μοντέιρο), Ινζόγλου, Κούρος, Λάμπρου (69’ Ζιάμπαρης), Λουκίνας.