Την πρώτη του νίκη για το 2017 πέτυχε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας δύσκολα της Κέρκυρας με 1-0 χάρη στο 5ο γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο στο πρωτάθλημα, στον αγώνα που ολοκλήρωσε την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League και διεξήχθη στο «Απόστολος Νικολαΐδης» υπό σφοδρή χιονόπτωση.

Τα σημάδια από τα δύο προηγούμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα με Λάρισα και Πλατανιά ήταν εμφανή στην αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι ήταν μάλλον διστακτικοί στις επιλογές τους σ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Οι γηπεδούχοι είχαν την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων και ουσιαστικά η αναμέτρηση διεξαγόταν στο μισό του γηπέδου προς την περιοχή της Κέρκυρας, ωστόσο οι δίοδοι προς την εστία του Κουτζαβασίλη ήταν λίγες. Ο Κουρμπέλης τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι με κεραυνό εκτός περιοχής στο 24’, αλλά κατά τα λοιπά μόνο κάποιες σποραδικές συνεργασίες μεταξύ Λέτο και Βιγιαφάνιες ή Μπεργκ δημιουργούσαν κάποια ρήγματα στην πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων χωρίς να μεταφράζονται σε κλασικές ευκαιρίες.

Λευκό τοπίο και λύτρωση στο 83’

Στο δεύτερο ημίχρονο στην εξίσωση του αγώνα μπήκαν και οι καιρικές συνθήκες. Η χιονόπτωση που είχε ξεκινήσει περίπου παράλληλα με τον αγώνα έγινε ιδιαίτερα έντονη και καθόρισε τη μορφή και τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού δυσκολεύοντας ιδιαίτερα τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Με δεδομένη τη δυσκολία παραγωγής ποδοσφαίρου υπό αυτές τις συνθήκες οι φάσεις έγιναν ακόμη πιο σπάνιες και γινόταν φανερό ότι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της αναμέτρησης θα ήταν η διάθεση και η μαχητικότητα. Σ’ αυτό το κομμάτι οι γηπεδούχοι δεν υστέρησαν και κράτησαν τους φιλοξενούμενους μέσα στην περιοχή τους αλλά το πρόβλημα της δημιουργίας φάσεων παρέμενε άλυτο. Ο «γόρδιος δεσμός» λύθηκε στο 83’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του νεοεισελθόντα Παναγιώτη Βλαχοδήμου, ο Λέτο πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα με κεφαλιά. Στο υπολειπόμενο διάστημα ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί το παιχνίδι και να διατηρήσει το υπέρ του σκορ σε μια αναμέτρηση που τον επανέφερε στις νίκες και του άφησε ένα πολύτιμο τρίποντο ως παρακαταθήκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος Ο., Μέστο, Μολέδο, Κουτρουμπής (69’ Βλαχοδήμος Π.), Χουλτ, Κουρμπέλης, Λουντ, Βιγιαφάνιες (86’ Μαρινάκης), Μπουμάλ, Λέτο (93’ Ρέις), Μπεργκ.

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Βενέτης, Σπίνουλας, Σιόντης, Ανδρεόπουλος (86’ Γκόμες), Ζορμπάς, Γεωργίου (91’ Παμλίδης), Κόντος (69’ Επστάιν), Ντουαλά.