Δεύτερη συνεχόμενη ευρεία νίκη για τον Παναθηναϊκό που μετά τον Αστέρα για το Κύπελλο κέρδισε 4-0 και τον Παναιτωλικό για το Πρωτάθλημα δείχνοντας να βρίσκει ρυθμό, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο «Απ. Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League.

Το σκορ βέβαια μπορεί να ήταν ίδιο με τον αγώνα του Κυπέλλου, αλλά το σενάριο του αγώνα κόντρα στους Αγρινιώτες ήταν εντελώς διαφορετικό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πολλούς ποδοσφαιριστές πίσω από την μπάλα και δεν άφηναν χώρους δυσκολεύοντας πολύ τη δημιουργία του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε διάθεση, κυκλοφορούσε την μπάλα, έφτανε στα πέριξ της περιοχής, αλλά δεν κατάφερνε να φτιάξει κλασικές φάσεις ώστε να απειλήσει την εστία του εξαιρετικού Κυριακίδη. Καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, το οριακά άστοχο πλασέ του Λόπες στο 17’.

Στο 46’ ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε ήδη κάνει δύο αλλαγές στην 11άδα, καθώς ο μεν Ρεις υπέστη διάσειση και αντικαταστάθηκε στο 37’, ο δε Κλωναρίδης δεν ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο λόγω ενοχλήσεων στο δικέφαλο. Οι δύο παίκτες που τους αντικατέστησαν, Κουρμπέλης και Βλαχοδήμος βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να πιέσει πιο ψηλά, να κυκλοφορήσει σωστότερα και να κλέψει μπάλες, αλλά και να απειλήσει πιο άμεσα την αντίπαλη εστία. Η αυξημένη επιθετική δραστηριότητα της ομάδας έφερε φάσεις και ευκαιρίες και η αίσθηση που δημιουργούνταν ήταν πως αργά ή γρήγορα το γκολ θα ερχόταν. Ετσι κι έγινε, με τον Μπεργκ να ολοκληρώνει την προσπάθεια του Βιγιαφάνιες στο 67’, ανοίγοντας το σκορ. Ο Βλαχοδήμος είπε όχι στο τετ-α-τετ με τον Λόπες και η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στους «πράσινους». Ο Μπεργκ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας και του ίδιου στο 80’ και στη συνέχεια η άμυνα των φιλοξενούμενων έχασε τη συνοχή της και υπέπιπτε εύκολα στο λάθος δίνοντας ευκαιρίες για ευρύτερο σκορ. Το «τριφύλλι» δεν έχασε την ευκαιρία και με πλασέ του Λουντ στο 90’ και κεφαλιά του Μπεργκ που έκανε χατ-τρικ στο 92’ διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Ετσι, μετά από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες στο Πρωτάθλημα κερδίζοντας τρεις σημαντικούς βαθμούς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος Οδ., Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Ζέκα, Ρέις (37’ Κουρμπέλης), Εμποκού (78’ Λουντ), Κλωναρίδης (46’ Π. Βλαχοδήμος), Μπεργκ.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μύγας, Χαντάκιας (66’ Κουτρουμάνος), Κούσας, Τσοκάνης, Μάκος, Λόπες, Πάουλο, Κλέσιο (73’ Μουνιόζ), Ρότσα (79’ Παπαδόπουλος), Μαρκόβσκι.