Παρά την ανωτερότητά του σ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην Ξάνθη από την τοπική ομάδα με τους διαιτητές να εξελίσσονται σε αρνητικούς πρωταγωνιστές, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη Arena, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League.

Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στο νικηφόρο σερί τους, γνωρίζοντας την ήττα σε μια αναμέτρηση την οποία έλεγχαν στη μεγαλύτερή της διάρκεια και παρά το γεγονός ότι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες τις οποίες όμως δεν μπόρεσαν να μετατρέψουν σε γκολ κυρίως λόγω της εξαιρετικής βραδιάς στην οποία βρέθηκε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Ζίφκοβιτς. Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης έπαιξαν και οι διαιτητές. Στο 10′ και το 20′ ο επόπτης Χαρίσης «σταμάτησε» τους Μπεργκ και Βιγιαφάνιες ενώ έβγαιναν στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης με λανθασμένες υποδείξεις off side. Ο πρώτος επόπτης Καραγκιζόπουλος έκανε το ίδιο με τον Βιγιαφάνιες, αυτή τη φορά στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, στο 47′ με τον Αργεντίνο να βρίσκεται μόνος εντός περιοχής έπειτα από μακρινή μπαλιά του Ζέκα. Το παιχνίδι είχε ένα κοινό μοτίβο σε όλη του τη διάρκεια με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρωτοβουλία και να χάνει κάποιες ευκαιρίες κυρίως με τον Κλωναρίδη αλλά και τους Μπεργκ και Μπουμάλ και τους γηπεδούχους να έχουν αποκλειστικά ανασταλτικούς προσανατολισμούς.

Η Ξάνθη ωστόσο κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 67’ χωρίς καν να κάνει κλασική ευκαιρία, όταν ο Βασιλακάκης βρέθηκε με την μπάλα μπροστά του έπειτα από διώξιμο της άμυνας της Ξάνθης και εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» από τα 25 μέτρα στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «παράθυρο» της εστίας του Βλαχοδήμου που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο μέχρι το φινάλε του, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει, αλλά να μην μπορεί να παραβιάσει την εστία του MVP της αναμέτρησης Ζίφκοβιτς με σημαντικότερες στιγμές ένα σουτ του Εμποκού που κατέληξε λίγο άουτ κι άλλο ένα του Μολέδο λίγο πριν τη λήξη του αγώνα που ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ξάνθη:Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Σιλά, Καμαρά, Ντε Λούκας, Σολτάνι (79’ Τριάδης), Βασιλακάκης (81’ Μεχία), Λουσέρο (56’ Λάζιτς), Γιουνές.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος Οδ., Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Μπουμάλ (63’ Εμποκού), Ζέκα, Κουρμπέλης (71’ Βλαχοδήμος Π.), Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης (75’ Λουντ), Μπεργκ.