Με το πόδι στο… γκάζι από το ξεκίνημα η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έπιασε εντυπωσιακή απόδοση, κυριάρχησε απόλυτα και κέρδισε με το ευρύ όσο και δίκαιο 4-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο «Απ. Νικολαΐδης» στον πρώτο αγώνα της Δ’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με επιθετική διάθεση ξεκίνησαν το παιχνίδι οι «πράσινοι» ανεβάζοντας ψηλά τις γραμμές τους και πιέζοντας τους φιλοξενούμενους. Πολύ γρήγορα – μόλις στο 6’ – η πίεση αυτή καρποφόρησε με τον Νούνο Ρέις να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα σουτάροντας με δύναμη έξω από την περιοχή και με την μπάλα να βρίσκει στο πόδι του Δημούτσου και να εξουδετερώνει τον Ντοναρούμα. Το γκολ αυτό «έλυσε» τα πόδια των παικτών του «τριφυλλιού» που συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και βρίσκονταν εύκολα σε θέση βολής. Στο 32’ ο Κλωναρίδης πήρε το… ριμπάουντ από την προβολή του Βιγιαφάνιες και διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του, διαμορφώνοντας και το σκορ του ημιχρόνου, καθώς οι φιλοξενούμενοι, με εξαίρεση μια επικίνδυνη κεφαλιά του Μανιά, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμα καλύτερο για τους γηπεδούχους. Ο Αστέρας προσπάθησε να ανέβει ψηλά και να πιέσει, δίνοντας έτσι χώρους στον Παναθηναϊκό. Τους χώρους αυτούς εκμεταλλεύτηκαν άριστα κυρίως οι Βιγιαφάνιες και Εμποκού δημιουργώντας συνεχώς καταστάσεις επικίνδυνες για γκολ. Ετσι δεν άργησε να έρθει το 3-0 με πλασέ του «Βίγια» από ασίστ του Εμποκού στο 61. Στο 68’ οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τον Κογκολέζο να παίρνει την πάσα του Αργεντίνου και να κερδίζει το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε ο ίδιος σε γκολ, «γράφοντας» το 4-0. Το υπόλοιπο της αναμέτρησης κύλισε χωρίς αλλαγές στη φυσιογνωμία του αγώνα, αλλά και χωρίς άλλο γκολ. Η σωστή αποβολή του Γκαϊντούτσικ άφησε με 10 παίκτες τον Αστέρα που είχε ακόμα μια ευκαιρία στο 90’, αλλά το σουτ του Ιωαννίδη βρήκε δοκάρι.

Με το σκορ αυτό, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πλέον μια… ανάσα από τα ημιτελικά του θεσμού, ενώ παράλληλα άφησε υποσχέσεις για ακόμα καλύτερη συνέχεια και στο Πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος Οδ., Κουλιμπαλί, Μολέντο (82’ Ευαγγέλου), Κουτρουμπής, Χουλτ, Ζέκα, Ρέις (77′ Λουντ), Εμποκού, Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης (61′ Χατζηγιοβάνης), Μπεργκ.

Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Κώτσιρας, Γκαϊιντούτσικ, Σελίν, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Δημούτσος (73′ Ιγκλέσιας), Τσιλιανίδης (69′ Μπαστιανός), Καλτσάς (55′ Ιωαννίδης) , Μάσα, Μανιάς.