Ο Παναθηναϊκός πάλεψε, έχασε πολλές ευκαιρίες να σκοράρει και τελικά λύγισε υπό την πίεση των διαρκών «ανάποδων» σφυριγμάτων του διαιτητή χάνοντας με 4-0 από τον ΠΑΟΚ που πήρε την πρόκριση στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Τούμπας στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Από το ξεκίνημα κιόλας του αγώνα οι διαιτητές αποφάσιζαν με δύο μέτρα και δύο σταθμά επιτρέποντας τα σκληρά μαρκαρίσματα πάνω στους επιθετικούς του Παναθηναϊκού και μην επιτρέποντας τους αμυντικούς των «πράσινων» να μαρκάρουν κατά κανέναν τρόπο. Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ ανοίγει το σκορ από απευθείας εκτέλεση φάουλ που δεν έγινε ποτέ, ενώ αντίστροφα τα καταφανή πέναλτι που γίνονται σε Κλωναρίδη και Μπεργκ δεν καταλογίζονται. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο κι έχασε πολλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ και να πάρει ένα προβάδισμα το οποίο θα ήταν δύσκολο να ανατραπεί. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια αφενός με το σκορ στο 1-0 και αφετέρου αμφότερες με 11 ποδοσφαιριστές παρά το γεγονός ότι ο Μάτος κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποβληθεί χωρίς όμως να συγκινήσει τον Κύζα.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να κάνουν το 2-0 με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Αλλά επειδή μέχρι το 70’ ο ΠΑΟΚ δεν είχε καταφέρει να αποκτήσει σκορ πρόκρισης και ο Μπεργκ είχε χάσει την καλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου από πάσα του Κουλιμπαλί, χρειάστηκε η… ουρανοκατέβατη αποβολή του Χουλτ για να ανατρέψει και τις αριθμητικές ισορροπίες υπέρ του δικέφαλου, ο οποίος σημείωσε και τρίτο γκολ με παίκτη πλέον παραπάνω. Ο Μπεργκ… τρόμαξε άλλη μια φορά την Τούμπα, αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα άουτ πριν ο Πρίγιοβιτς γράψει τον επίλογο στο 83’ διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ:Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάχοβ (79′ Κάνιας), Ουάρντα (46′ Μπίσεσβαρ), Πέλκας, Κάμπος (59′ Ενρίκε), Πρίγιοβιτς.

Παναθηναϊκός:Βλαχοδήκος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ρέις, Βιγιαφάνιες (88′ Χατζηγιοβάννης), Εμποκού (66′ Μολίνς), Κλωναρίδης (77′ Λουντ), Μπεργκ.