Ένα γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 85’ ήταν αρκετό για να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες και να χαρίσει στην ΑΕΚ τη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 1-0 στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των Playoffs του Πρωταθλήματος Super League.

Ιδιαίτερα «υποτονικό» ήταν το πρώτο ημίχρονο σε όλη σχεδόν τη διάρκειά του. Η ΑΕΚ με αρκετές αλλαγές κυρίως στην επίθεσή της έμοιαζε να αδυνατεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην «πράσινη» άμυνα, ενώ ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του προσπαθούσε να διαχειριστεί την απουσία του Μπεργκ από την επίθεσή του, αλλά και την αντίστοιχη… λειψανδρία στο κέντρο. Η ανασταλτική προσπάθεια των γηπεδούχων επικεντρώθηκε στο «μπλοκάρισμα» του Ζέκα κι έτσι η κυκλοφορία της μπάλας για το «τριφύλλι» δυσκόλεψε αρκετά. Σαν συνέπεια των παραπάνω, πέρα από κάποια – πρακτικά ακίνδυνα – σουτ εκατέρωθεν εκτός περιοχής χρειάστηκε να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου για να καταγραφεί μια φάση άξια λόγου με την κεφαλιά του Μάνταλου από εξαιρετική θέση να φεύγει λίγο άουτ.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δηλαδή με ευκαιρία της ΑΕΚ, ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος. Αυτή τη φορά ήταν ο Αλμέιδα που αστόχησε από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση μέσα από τη μικρή περιοχή, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Παρά τις αλλαγές που έκαναν και οι δύο προπονητές όλος ο αγώνας διεξαγόταν στο χώρο του κέντρου χωρίς επιθετική δημιουργία. Ο τραυματισμός του Εμποκού ήρθε να προσθέσει ακόμα ένα πρόβλημα στο ήδη ελλιπές rotation του Μαρίνου Ουζουνίδη και να στερήσει τον Παναθηναϊκό από μια σημαντική δημιουργική επιλογή. Κι ενώ το παιχνίδι έδειχνε να κατευθύνεται προς την ισοπαλία ήρθε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μ’ ένα εκπληκτικό διαγώνιο σουτ να χαρίσει το προβάδισμα και τελικά τη νίκη στην ομάδα του και να «στριμώξει» βαθμολογικά τον Παναθηναϊκό που ολοκλήρωσε τον αγώνα χωρίς ευκαιρία και καλείται να αντιμετωπίσει τους προσεχείς αγώνες ως «τελικούς» αναφορικά με την τελική κατάταξη των playoffs.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ:Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, Γαλανόπουλος (82′ Πέκχαρτ), Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Αλμέιδα (60′ Αραούχο), Μπακασέτας (60′ Χριστοδουλόπουλος).

Παναθηναϊκός:Στιλ, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Ζέκα, Ρέις, Εμποκού (76′ Στάικος), Βλαχοδήμος (68′ Μπουμάλ), Μολίνς (60′ Λέτο), Κλωναρίδης.