Ανώτερος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός πέρασε και από το Μπακού, ξεπέρασε το εμπόδιο της Γκαμπάλα και θα βρεθεί στην αυριανή κλήρωση των play offs του Europa League, αφού ανέτρεψε το 1-0 (αυτογκόλ Μολέντο) χάρη σε τέρματα που σημείωσαν οι Λουντ και Καμπέσας διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης μπορεί να κύλισε χωρίς σκορ, αλλά με τον Παναθηναϊκό να είναι όχι απλά ανώτερος, αλλά κυριαρχικός σε απόλυτο βαθμό. Οι «πράσινοι» κυκλοφορούσαν με ευκολία και μεθοδικότητα την μπάλα και κατάφερναν να φτάνουν στην περιοχή της Γκαμπάλα είτε αναπτυσσόμενοι από τα πλάγια, είτε παίζοντας κάθετα, είτε ακόμα και δημιουργώντας καταστάσεις έπειτα από παιχνίδι γρήγορου transition από κλέψιμο. Την απίθανη ευκαιρία του Αλτμαν στο 9’ διαδέχτηκαν κι άλλες από τους Μολινς (δις) και Λουντ, ενώ το δημιουργικό κομμάτι χειρίζονταν αποτελεσματικά κυρίως οι Χουλτ, Ζέκα και Χατζηγιοβάνης.

Ανασταλτικά η ομάδα δεν αντιμετώπιζε το παραμικρό πρόβλημα μην επιτρέποντας στους γηπεδούχους να κυκλοφορήσουν την μπάλα σε κανένα σημείο του γηπέδου. Τόσο στον άξονα όσο και στα πλάγια οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν διόδους, καθώς οι καλύψεις του Παναθηναϊκού ήταν υποδειγματικές. Το άστοχο πλασέ του Μαλόουν στην εκπνοή του πρώτου μέρους ήταν ό,τι είχαν να επιδείξουν οι Αζέροι σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο.

Με αυτήν την εικόνα διαμορφωμένη το γκολ με το οποίο η Γκαμπάλα άνοιξε το σκορ στο 52’ ήρθε πραγματικά από το πουθενά. Μια διείσδυση του Μόνροουζ και ένα ουσιαστικά «τυφλό» γύρισμα βρήκε στο πόδι του Μολέντο και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Οι «πράσινοι» ωστόσο έμειναν ψύχραιμοι και χάρη και στις δύο αλλαγές που έκανε άμεσα ο Μαρίνος Ουζουνίδης κατάφεραν μέσα σε ένα πεντάλεπτο να ανατρέψουν ολοκληρωτικά το σκορ. Καμπέσας και Λουτσιάνο αντικατέστησαν Αλτμαν και Χατζηγιοβάνη και η μετατόπιση του Λουντ δεξιά άλλαξε τη ροή του αγώνα. Συγλίνοντας από θέση δεξιού εξτρέμ, ο Φινλανδός σκόραρε με εξαιρετικό βολέ εντός περιοχής στο 63’, ενώ ο νεοεισελθών Καμπέσας ελίχθηκε και πλάσαρε εύστοχα με το αριστερό στο 67’ κάνοντας το 2-1 για τον Παναθηναϊκό και σφραγίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση.

Το υπόλοιπο της αναμέτρησης είχε πρακτικά διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς η έλλειψη σκοπιμότητας την έκανε πιο ανοιχτή. Σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός είχε τις κλασικές ευκαιρίες κυρίως με τον Λουντ, αλλά και τον Καμπέσας. Τελικά το σκορ δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την πρόκρισή του στη φάση των play-offs του Europa League πετυχαίνοντας την 101η νίκη του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΚΑΜΠΑΛΑ:Μπεζοτόσνι, Γκουρμπάνοβ, Βερνιντούμπ, Στάνκοβιτς, Μπούλτχαϊς, Μαλόουν (80’ Ελ. Μαμάντοφ), , Χουσεΐνοβ (75’ Ασ. Μαμάντοφ), Χόλιντεϊ, Ζοζέφ-Μονρόουζ, Όζομπιτς, Νταμπό (74′ Κονέ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (61′ Καμπέσας), Λουντ, Άλτμαν (56′ Λουτσιάνο), Μολίνς (80′ Ρέις).

gabalapao scoreboard gabalapao cabezas goal gabalapao celebs