Δείχνοντας το χειρότερο δυνατό αγωνιστικό του πρόσωπο ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά «εγκατέλειψε» μετά το πρώτο γκολ και έχασε τελικά με το καθαρό 2-0 από τον Παναιτωλικό στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Ελλάδα.

Η αρχική εικόνα της αναμέτρησης δεν προδίκαζε για όσα θα ακολουθούσαν καθώς κυρίως χάρη στη διάθεση και την επιθετικότητα του Βιγιαφάνιες ο Παναθηναϊκός έδειχνε την απαιτούμενη αποφασιστικότητα και διάθεση για να επιβληθεί στον αντίπαλό του που φαινόταν πως επιδίωκε να χτυπήσει κυρίως στις αντεπιθέσεις παραχωρώντας γήπεδο και μπάλα. Αυτή η συνθήκη άλλαξε στο 20’ όταν το εκπληκτικό μονοκόμματο σουτ του Μάζουρεκ έβαλε τον Παναιτωλικό μπροστά στο σκορ κόντρα στη μέχρι τότε ροή του αγώνα στην πρώτη ουσιαστικά επίθεση αξιώσεων των γηπεδούχων. Η αντίδραση των «πράσινων» δεν ήρθε πρακτικά ποτέ καθώς αυτό το γκολ φάνηκε να αποδιοργανώνει τελείως τη λειτουργία της ομάδας. Σποραδικά διαστήματα επιθετικότητας χωρίς κλασική φάση ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το «τριφύλλι» μέχρι την ανάπαυλα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να παρατάσσεται με τον Τσάβες αντί του Αλτμαν και να παίρνει περισσότερα ρίσκα αυξάνοντας την παρουσία της κοντά και γύρω από την αντίπαλη περιοχή, αλλά αφήνοντας παράλληλα περισσότερους χώρους στον αντίπαλο για αντεπιθέσεις που μεταφράζονταν σε ευκαιρίες για γκολ. Η εικόνα του αγώνα ήταν τέτοια που ο Παναιτωλικός έμοιαζε πιο κοντά στο να σκοράρει από ό,τι ο Παναθηναϊκός κι όταν αυτό συνέβη στο 65’ ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε. Χωρίς πίστη και δυνάμεις και φανερά άναρχα οι μόνες περιπτώσεις που δημιουργήθηκε ουσιαστική απειλή προς την εστία του Κυριακίδη ήταν από στατικές φάσεις με πρωταγωνιστή τον Μολέδο που δεν κατάφερε να βάλει, έστω και αργά, την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι. Ετσι ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος με απολογισμό μια νίκη, δύο ισοπαλίες και άλλες τόσες ήττες παραμένοντας στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναιτωλικός:Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μόρας, Μιχάι, Ρότσα, Μπεχαράνο, Πάουλο, Μάζουρεκ (74’ Μπράβο), Κλέσιο, Ρόσα (79’ Τσοκάνης), Ντίας (84’ Μαρκόφσκι).

Παναθηναϊκός:Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Μολέδο, Κουρμπέλης, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Σιλά, Χίλιεμαρκ, Λουντ (64’ Μουνιέ), Αλτμαν (46’ Τσάβες, 70’ Χατζηγιοβάνης), Μολίνς.