Σε ένα απόγευμα που σημαδεύτηκε από τη θερμή υποστήριξη των φιλάθλων που γέμισαν σχεδόν τη Λεωφόρο για να δηλώσουν «παρών» στο πλευρό της ομάδας ο Παναθηναϊκός βρήκε δύο γρήγορα γκολ και επιβλήθηκε του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο «Απ. Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Ελλάδα.

Ηταν ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες καθώς η ατμόσφαιρα γύρω από την ομάδα, οι εξελίξεις στα διοικητικά της και οι αγωνιστικές αρρυθμίες που είχαν προηγηθεί συνέθεταν ένα σκηνικό γενικότερης ανασφάλειας. Το ξεκίνημα επιβεβαίωσε αυτό το πλαίσιο με τους φιλοξενούμενους να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύεται να βρει ρυθμό παίζοντας για μια ακόμα φορά με διαφορετική σύνθεση. Όλα αυτά άλλαξαν άρδην μέσα σε 3 λεπτά αφού στο 11’ ο Μιχαήλ έγραψε με αυτογκόλ το 1-0 μετά την εξ επαφής κεφαλιά του Χίλιεμαρκ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Μολίνς με μια υπέροχη απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Βελλίδη και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το «μαγικό» αυτό τρίλεπτο διαμόρφωσε μια τελείως διαφορετική εικόνα στην αναμέτρηση και δημιούργησε μια συνθήκη την οποία ο ΠΑΣ δεν κατάφερε ουσιαστικά να ανατρέψει ποτέ. Το υπόλοιπο του πρώτου μέρους κύλισε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις και φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και με δύο μακρινά σουτ του Χαλικιαδάκη να αποτελούν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η φιλοξενούμενη ομάδα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές σε 11άδες και εικόνα αγώνα και γινόταν φανερό σταδιακά ότι δύσκολα ο Παναθηναϊκός θα απειλούνταν. Ο «αέρας» των δύο γκολ, η είσοδος του Λουντ και η εξαιρετική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο βελτίωσαν την εικόνα του «τριφυλλιού» που δημιούργησε κάποιες καταστάσεις κυρίως από τα πλάγια, ενώ ανασταλτικά δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Το σκορ ωστόσο δεν άλλαξε μέχρι το τέλος που βρήκε τους ποδοσφαιριστές να ανταποδίδουν το ζεστό χειροκρότημα της εξέδρας που τόσο σε παλμό όσο και σε παρουσία θύμισε παλιότερες εποχές.

Ετσι ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στη διακοπή του Πρωταθλήματος έχοντας πάρει, έστω μόνο αγωνιστικά, μια απολύτως αναγκαία βαθιά ανάσα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός:Βλαχοδήμος, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Σιλά, Χίλιεμαρκ (77′ Δώνης), Κουρμπέλης, Άτλμαν (61′ Λουντ), Βιγιαφάνιες (68′ Μουνιέ), Μολίνς

ΠΑΣ:Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Γιάκος, Τζημόπουλος, Χαλκιαδάκης, Καρανίκας (65′ Ναδάλες), Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης (56′ Κόντε), Μανθάτης (59′ Σολτάνι), Μαυροπάνος